Позивамо све истинске синове и кћери наше Светосавске Српске Истински Православне Цркве, да својим прилозима, узидају себе и своје потомке у живи храм Тела Христовог, вечног и непролазног, и да тиме постану задужбинари попут Немањића светих и свих осталих ктитора српских. Позив је упућен свима да помогну од сувишка свога или од своје смирене лепте, да се реализује пројекат УТЕШИТЕЉЕВА– духовног центра СИПЦ и седишта Истински Православне епископије Утешитељевске. Сваки ваш труд Господ ће изобилно наградити, а при молитвама, непрестано ћете бити пред Богом помињани за спасење душа ваших и за живота и по упокојењу као ктитори и приложници ове нове светиње.

четвртак, 06. октобар 2016.

ПРОСЛАВА ИМЕНДАНА МАТИ ЕФРОСИНИЈЕ

ДРАГИ И ПОШТОВАНИ ПРИЈАТЕЉИ НАШЕГ МАНАСТИРА И ВЕРНА ЧЕДА НАШЕ ЦРКВЕ!


Мати Ефросинија са својом игуманијом
 мати јулијаном Стјеничком

 Срдачно вас све позивамао да поводом прославе имендана наше Високопоштоване игуманије Ефросиније 25.09/08.10. 2016. својим присуством и учешћем у заједничкој молитви, увеличате празник небеске покровитељке наше матушке, 
 Преподобне матере Ефросиније Александријске,
 чији спомен тога дана прослављамо.
 И ове године ради лакше организације и вама доступнијег доласка, имендан ће се прославити на Утешитељеву, метоху нашег манастира  (Раља код Београда).
 Такође напомињемо да тога дана обележавамо и годишњицу истеривања нашег сестринства из манастира Стјеника код Чачка, када смо јавно прекинуле општење са јеретичком црквом у Србији, и биле тога дана брутално избачене на улицу од истих. Од тада је почео исповеднички пут нашег сестринства под окриљем 
 Српске Истински Православне Цркве.

 СВИ СТЕ ДОБРОДОШЛИ!

 Празнично јутрење тога дана 25.09/08.10.2016.године у суботу почеће у 7.00h, у чијем наставку следи Света Литургија са почетком у 9.30h. Након тога ће бити резање славског колача и свечана славска трпеза.

 ОЧЕКУЈЕМО ВАС! Нема коментара: