Позивамо све православне хришћане на стојање у Истини, на покајну молитву и јединство око своје Свете Мајке – Светосавске Истински Православне Цркве. Духовни препород сваке људске душе и друштва у целини могућ је само кроз покајање и саборно учешће свих нас у Телу Христовом, у Коме дејствује Дух Свети – Дух Истине и Љубави. Губитак истинске саборности у друштву води ка губитку причасности Телу Христовом, ка губитку дејства благодати Духа Светога на то друштво. Благодатно дејство могуће је само кроз Истинску Цркву Христову. Схватајући то, савремени пали свет, руковођен непријатељем нашег Спасења, покушава да Истинску Цркву замени духовним сурогатима и лажним црквама. Стога за Православног Хришћанина ништа не може да буде важније од правог препорода кроз Истински Православну Цркву, чисту Невесту Христову, која чува верност свом Небеском Женику. Изван Цркве немогуће је истинско духовно исцељење и препород појединца и нације.

четвртак, 4. мај 2023.

ПОВОДОМ НЕЧУВЕНОГ ВРШЊАЧКОГ ЗЛОЧИНА У БЕОГРАДСКОЈ ШКОЛИ

Криви су сви због једног и један због свих: ово је срж друштевног морала хришћанства... Сви смо ми криви, јер смо грешни; чинимо зло, придодајемо наше зло светском складишту зла, а ово се зло акумулира у неизмерну општу енергију зла и за своје оваплоћење тражи сасуде тела без милосрђа; када их нађе, отелотвори се у њима и она тада чине огромна злодела...

Нека свако мисли о себи... Шта си радио тих дана када када је почињено ово невероватно, али стварно злодело? Можда је баш твој грех, твоје неморално дело, твоја злоба били та последња кап што је препунила чашу општег зла? Ово је начин на који морамо гледати око себе ако смо хришћани.

Плачите, браћо и сестре! Нека ваше сузе буду извор другачије енергије, енергије добра која се бори против енергије зла, која ће својом силом спасити бар једно дете од невиних мука и бар једног злочинца од неопростивог греха. Нека ове сузе такође пробуде и многе равнодушне... Не стидите се да плачете сузама жалости, саосећања и покајања.

Иван. М. Андрејев

Нема коментара: