Позивамо све православне хришћане на стојање у Истини, на покајну молитву и јединство око своје Свете Мајке – Светосавске Истински Православне Цркве. Духовни препород сваке људске душе и друштва у целини могућ је само кроз покајање и саборно учешће свих нас у Телу Христовом, у Коме дејствује Дух Свети – Дух Истине и Љубави. Губитак истинске саборности у друштву води ка губитку причасности Телу Христовом, ка губитку дејства благодати Духа Светога на то друштво. Благодатно дејство могуће је само кроз Истинску Цркву Христову. Схватајући то, савремени пали свет, руковођен непријатељем нашег Спасења, покушава да Истинску Цркву замени духовним сурогатима и лажним црквама. Стога за Православног Хришћанина ништа не може да буде важније од правог препорода кроз Истински Православну Цркву, чисту Невесту Христову, која чува верност свом Небеском Женику. Изван Цркве немогуће је истинско духовно исцељење и препород појединца и нације.

петак, 20. август 2021.

Поклоњењу Антихристу кроз потчињење грађанским законима

Свештеномученик Гермоген Тобољски

Одломци из тумачења Откровења св. Јована Богослова

У прво време главни отпор хришћана се састојао у одбијању идолопоклонства, док су се закони и власт поштовали. Али у антихристовско време, власти ће захтевати да се поклони њој, не дирајући религију. Они који јој се поклоне сматраће се следбеницима Антихриста. Тада ће доћи до поделе по вољи Божјој, добрих и злих: следбеника Христових и следбенка Антихристових. Господ ће одвојити овце од коза. Тада ће њихов заједнички живот постати немогућ. Прави хришћани који ће бити верни Господу Исусу Христу биће издавани и мучени, и то не због свог верског опредељења, већ као државни преступници који не поштују законе.

У предантихристово време и у дане владавине антихриста, истински хришћани неће испуњавати грађанске обавезе, јер ће тада већ сам Сатана и антихрист бити на власти. У то време на власти ће бити љути непријатељи нашег Господа Исуса Христа; зато ће закони које они донесу бити уперени против Бога и Цркве. А онај ко их послуша, чак и невољно, без обзира на то, постаће саучесник Антихриста и биће одбачен од Бога.

Последњи хришћани неће пристати да се поклоне сатанској власти. Многи ће се објединити у засебне дружине и живеће засебно од поклоника антихриста. Доћи ће до посебног и потпуног одвајања последњих хришћана од антихришћанског друштва, што се никада у историји није догодило.

Истински хришћани последњих времена буквлно ће одбацити све грађанске законе и неће поштовати власти. Код њих ће остати само унутрашња припадност к Небеском Отачаству. Они ће имати сведочанство Исуса Христа, за Кога ће пролити своју крв.

Антихристовска власт ће имати Сатанин ум. Она ће деловати политички, невезано од религије или вероисповести. Даће једнака права свакој вери и секти, али ће истовремено побијати све религије и отворено ће пропагирати да нема Бога. Све вере ће имати право да отворено врше службе, под условом да не крше самодисциплину и државне законе.

Све државне структуре антихристовска власт ће узети под своју нарочиту контролу и руководиће њима. И људи ће служити не Исусу Христу, већ антихристу. Слепи хришћани ово неће приметити. Власт ће знати све истинске хришћане зато што ће све бити стављено под државну контролу – даће свакоме индетификациони знак и веома ревносно ће обављати њихову проверу. Властима ће бити познато, ко у чему учествује, а ко - не. Али у почетку неће забранити веру. То ће се десити тек када све утерају у ограду греховног Вавилона и када се Божији гнев приближи. Тада ће се издати указ: да се искорене сви који се противе законима, но ни тада не откривено због вере, него као државни непријатељи.

«Тумачење Откровења св. Јована Богослова», свештеномиченик Гермоген Тобољски, “Голос Церкви“, Москва, 1917.

Свештеномученик Гермоген Тобољски рукоположен у епископа 1901. Опитни духовник и ревносни пастир. Храбри разобличитељ либерализма и револуције. Ревносни заштитник самодржавне монархије. Духовни вођа саратовског одељења Савеза Руског Народа (Црностотинаши). Пријатељ светог Јована Кронштадског. Прозорљивац. Прорекао убиство цара. Ухапшен под оптужбом да је црностотинаш и организатор погрома против Јевреја. 16. јуна 1918. бољшевици су га после мучења и понижења са везаним око врата каменом утопили у реци Исет код Јекатеринбурга. 1981. Руска Загранична Црква га је прибројала сабору новомученика руских од безбожника пострадалих.

СВЕТИ ГЕРМОГЕНЕ МОЛИ БОГА ЗА НАС!

Икона мученичке кончине епископа Гермогена


Нема коментара: