Позивамо све православне хришћане на стојање у Истини, на покајну молитву и јединство око своје Свете Мајке – Светосавске Истински Православне Цркве. Духовни препород сваке људске душе и друштва у целини могућ је само кроз покајање и саборно учешће свих нас у Телу Христовом, у Коме дејствује Дух Свети – Дух Истине и Љубави. Губитак истинске саборности у друштву води ка губитку причасности Телу Христовом, ка губитку дејства благодати Духа Светога на то друштво. Благодатно дејство могуће је само кроз Истинску Цркву Христову. Схватајући то, савремени пали свет, руковођен непријатељем нашег Спасења, покушава да Истинску Цркву замени духовним сурогатима и лажним црквама. Стога за Православног Хришћанина ништа не може да буде важније од правог препорода кроз Истински Православну Цркву, чисту Невесту Христову, која чува верност свом Небеском Женику. Изван Цркве немогуће је истинско духовно исцељење и препород појединца и нације. Нека је од Христа Србији милост, а Христу од Србије слава и похвала на вјек вјека. Амин

понедељак, 14. април 2014.

НОВА СВЕТИЊА УТЕШИТЕЉЕВА - Икона Мајке Божије Иверско-монтреалске

Мати Ефросинија предаје владики Акакију копију Монтреалске иконе Мајке Божије
На Утешитељево милошћу Божијом и Пресвете Владичице стигла духовна утеха - верна копија  иконе Монтреалске - Иверске мироточиве, рад бугарских истински православних монахиња манастира Портаитисе, Ново Брдо. Ово је иначе дар бугарских сестара на челу са игуманијом Амвросијом преосвећеном владики Акакију. У икону су, која је иначе врсно насликана и украшена сребрним оковом, уграђене ватице са аутентичним миром које је својевремено обилно текло из оригиналне мироточиве иконе 1995. године када је мученички пострадали брат Јосиф походио чудотворном мироточивом иконом Бугарска и старокалендарски манастир Књажево. Ова светиња ће се надаље чувати на Утешитељеву.

ПРЕСВЈАТАЈА БОГОРОДИЦЕ СПАСИ НАС!
Монтреалска Ивереска икона насликана је на Светој Гори Атонској 1981. године грчким монахом зилотом  као копија чувене иконе Богородице Портаитисе. Године 1982. ову икону донео је из Свете Горе у Канаду, у Монтреал, Јосиф Муњоз Кортес, православни Шпанац, члан Руске Заграничне Цркве. "24. новембар - каже брат Јосиф - у три сата,  пробудио ме је јак мирис. Испрва сам мислио да он долази од моштију или да се просула флаша парфема, али када сам пришао икони, био сам запрепашћен: она је сва била покривена благоухајућим миром! Укопао сам се на месту пред таквим чудом! Ускоро је мироточива икона однешена у храм . Икона Богородице је постојано, осим Страсне седмице, точила благоухајуће миро. Миро је обилно текло углавном из руку Богородице и младенца Христа, као и из звезде која се налази на десном рамену од Пречисте. Истовремено, задња страна иконе је увек била сува."
Чудотворна икона је обишла Америку, Аустралију, Нови Зеланд, Бугарску и западну Европу. Свуда, где год је ова икона стигла, ширила је своју надземаљску благодат. Њено присуство је умножавало  молитвену топлоту до те мере да је литургија на којој је она присуствовала могла да се пореди само са Пасхалном, Васкршњом службом.
Изабраник Мајке Божије брат Јосиф Муњоз
 Многи случајеви чудеса и повратка људи Цркви сведоче о њеној великој светости и чудотворности. Током служби благоухајуће миро је толико обилно текло да су памучне вате у које се сливало морале стално да се мењају. Вате натопљене миром су дељене народу за благослов.  
Господ је овим великим чудом између осталог показао да је Њему угодан ревнитељски пут којим је ишао светитељ Филарет митрополит Њујоршки, првојерарх Руске Заграничне Цркве: Као што смо рекли 1982. пројавило се ово велико чудо милости Божије – чудотворна икона Мајке Божије Иверске – Монтреалске, која је током петнаест година непрестано точила миро. За време Светитеља Филарета Руска Загранична Црква је анатемисала јерес екуменизма (1983.) и ујединила у један фронт руске катакомбнике и грчке старокалендарце. Када се митрополит Филарет упокојио, Руска Загранична Црква је почела да мења свој ревнитељски курс и да одступа од принципа Истинског Православља. Зближавање са Светским екуменистичким православљем Московском и Српском патријаршијом учинило је своје. Благодат Пресвете Богородице се повукла. У ноћи између 30. и 31. октобра 1997. чувар иконе, изабраник Мајке Божије Хозе Муњоз Кортез брутално је убијен у Атини и од тада је чудотворна Монтреалска икона нестала без трага.
Мати Ефросинија новостјеничка код гроба брата Јосифа Муњоза, манастир Џорданвил, САД
Два тропара мироточивој Иверско-монтреалској икони Мајке БожијеНема коментара: