Позивамо све истинске синове и кћери наше Светосавске Српске Истински Православне Цркве, да својим прилозима, узидају себе и своје потомке у живи храм Тела Христовог, вечног и непролазног, и да тиме постану задужбинари попут Немањића светих и свих осталих ктитора српских. Позив је упућен свима да помогну од сувишка свога или од своје смирене лепте, да се реализује пројекат УТЕШИТЕЉЕВА– духовног центра СИПЦ и седишта Истински Православне епископије Утешитељевске. Сваки ваш труд Господ ће изобилно наградити, а при молитвама, непрестано ћете бити пред Богом помињани за спасење душа ваших и за живота и по упокојењу као ктитори и приложници ове нове светиње.

СИПЦ


СРПСКА ИСТИНСКИ ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА

Српска Истински Православна Црква сматра се неодвојивим делом Српске Православне Цркве и њеним канонским наследником након што су архијереји Српске Православне Цркве отпали од Православне вере, сарадњом са безбожном комунистичком влашћу, уласком у општење са новокалендарским расколницима (и новопасхалцима), и органским чланством у Светском савету цркава, које подразумева активно учешће у екуменистичким молитвама и богослужењима са јеретицима и другим нехришћанским религијама, огрешујући се на такав начин о Правила Светих Aпостола, Васељенских и Помесних Сабора и Светих Oтаца. У таквим ванредним условима српском православном народу, тј. обезглављеној Српској Православној Цркви је обновљен канонски епископат рукополагањем српских епископа (2011.) од стране епископата Руске Истински Православне Цркве (Архијерејски Синод којим председава Његово Високопреосвештенство Архиепископ Тихон омски и сибирски), који имају Апостолско прејемство и Духовно наслеђе Руске Православне Заграничне Цркве и Руске Катакомбне Цркве, а ове од Руске Православне Цркве пре Бољшевичке револуције.
Српска Истински Православна Црква исповеда духовно и еклисиолошко јединство са исповедницима Православља руских катакомби, руског заграничја, и борцима за очување предањског отачког календара Грчке и Румуније. Српска Истински Православна Црква делује у веома скромним и илегалним условима, прогоњена од екуменистичке Београдске патријаршије која је у живој спрези са безбожним државним демокрaтско-либералним властима. Српска Истински Православна Црква тренутно има два епископа: Преосвећеног владику Акакија Утешитељевског и Преосвећеног владику Нектарија Шумадијског, свештенство са неколико манастира и парохија широм Србије, од Фрушке Горе и Београда преко Кучајских планина, Равне Горе и Ниша. Српска Истински Православна Црква у својим манастирима и парохијама врши редовна богослужења.
Поред Светих Литургија и свакодневних богослужења, њени свештенослужитељи врше све Свете Тајне потребне за спасење верног народа, сва молитвословља и свештенодејства, као и чинове уобичајене за Светосавље попут резања славског колача, и то без (тако скандалозне појаве у екуменистичкој Београдској патријаршији) обавезне новчане надокнаде и одређених тарифа.
Српска Истински Православна Црква је између осталог верна наслеђу светородне лозе Немањића. Она верује да је Богом установљена власт Православно Самодржавље. Тугује због тога што смо изгубили Богом дато нам Самодржавље и моли се Господу за његово обновљење. Самодржавље може бити успостављено само покајањем српског народа и његовим пов-ратком у Истинску Цркву, јер у лажној цркви не може бити ни покајања, ни обнове Право-славног Самодржавља. Српска краљевина, која би била установљена са „благословом“ цркве лукавих, у самом темељу имала би лукавство. Таква краљевина свакако не би била Богу угодна.