Позивамо све истинске синове и кћери наше Светосавске Српске Истински Православне Цркве, да својим прилозима, узидају себе и своје потомке у живи храм Тела Христовог, вечног и непролазног, и да тиме постану задужбинари попут Немањића светих и свих осталих ктитора српских. Позив је упућен свима да помогну од сувишка свога или од своје смирене лепте, да се реализује пројекат УТЕШИТЕЉЕВА– духовног центра СИПЦ и седишта Истински Православне епископије Утешитељевске. Сваки ваш труд Господ ће изобилно наградити, а при молитвама, непрестано ћете бити пред Богом помињани за спасење душа ваших и за живота и по упокојењу као ктитори и приложници ове нове светиње.

Како до Утешитељева?

Аутомобилом из правца Београда
На „Утешитељево“ се из правца Београда, преко Аутокоманде, долази старим Крагујевачким путем. Када се прође Авала код језера Трешња постоји прво скретање на десно - знак „Ковиона“ којим се иде неких 3 – 4 км до самог имања асфалтним путем. Може се наставити и старим Крагујевачким путем све до пред сам центар Раље, тј. до Ливнице, после које се са главног пута нагло скрене на десно (орјентир - саобраћајно огледало), на асфалтни пут. Од тог скретања до „Утешитељева“ има неких 800 метара.

Аутопутна обилазница око Београда
Рута од чвора "Батајница": Добановци, мост на Сави, Ресник и онда Авалским путем (ознака 200) до пред сам центар Раље, тј. до Ливнице, после које се са главног пута нагло скрене на десно (орјентир - саобраћајно огледало), на асфалтни пут. Од тог скретања до „Утешитељева“ има неких 800 метара.

Аутомобилом из правца Ниша
Из правца Ниша, са ауто пута Е-75 искључује се на излаз: "Сопот - Младеновац - Аранђеловац- Топола". После наплатне рампе не иде се право ка Младеновцу него се скреће на првом скретању десно за Мали Пожаревац, где се путем који је на мапама означен бројем 23 иде преко села Поповић до села Раља – пут 200. После центра Раље са леве стране наилазите на етно ресторан „Зелени Чаир“, после којега наилазите на оштру кривину у облику обрнутог латиничног слова „S“, после које се одмах узбрдо оштро скреће лево (оријентир је саобраћајно огледало) на ужи асфалтни пут. Овим асфалнтним путем за неких 800 метара долазите до Утешитељево.

За све додатне информације обратите се на следећи телефон:
069 5328619
Добро нам дошли!
Благословен који долази у име Господње.