Позивамо све православне хришћане на стојање у Истини, на покајну молитву и јединство око своје Свете Мајке – Светосавске Истински Православне Цркве. Духовни препород сваке људске душе и друштва у целини могућ је само кроз покајање и саборно учешће свих нас у Телу Христовом, у Коме дејствује Дух Свети – Дух Истине и Љубави. Губитак истинске саборности у друштву води ка губитку причасности Телу Христовом, ка губитку дејства благодати Духа Светога на то друштво. Благодатно дејство могуће је само кроз Истинску Цркву Христову. Схватајући то, савремени пали свет, руковођен непријатељем нашег Спасења, покушава да Истинску Цркву замени духовним сурогатима и лажним црквама. Стога за Православног Хришћанина ништа не може да буде важније од правог препорода кроз Истински Православну Цркву, чисту Невесту Христову, која чува верност свом Небеском Женику. Изван Цркве немогуће је истинско духовно исцељење и препород појединца и нације.

Како до Утешитељева?

Аутомобилом из правца Београда
На „Утешитељево“ се из правца Београда, преко Аутокоманде, долази старим Крагујевачким путем. Када се прође Авала код језера Трешња постоји прво скретање на десно - знак „Ковиона“ којим се иде неких 3 – 4 км до манастира асфалтним путем. 
Може се наставити и старим Крагујевачким путем све до пред сам центар Раље, тј. до Ливнице, после које се са главног пута нагло скрене на десно (орјентир - саобраћајно огледало), на асфалтни пут. Од тог скретања до „Утешитељева“ има неких 800 метара.

Ако идете из Београда аутопутем, изађите са аутопута на излазу "Зуце" (после тржног центра Икеа), прођете Зуце и на укључењу на тзв. Крагујевачки пут, скрените лево и и онда пратите горе наведена упутства о скретањима "Ковиона" и "Ливница".

Аутопутна обилазница око Београда
Рута од чвора "Батајница": Добановци, мост на Сави, Ресник и онда Авалским путем (ознака 200) до пред сам центар Раље, тј. до Ливнице, после које се са главног пута нагло скрене на десно (орјентир - саобраћајно огледало), на асфалтни пут. Од тог скретања до „Утешитељева“ има неких 800 метара.

Аутомобилом из правца Ниша
Из правца Ниша, са ауто пута Е-75 искључује се на излаз: "Сопот - Младеновац - Аранђеловац- Топола". После наплатне рампе не иде се право ка Младеновцу него се скреће на првом скретању десно за Мали Пожаревац, где се путем који је на мапама означен бројем 23 иде преко села Поповић до села Раља – пут 200. После центра Раље са леве стране наилазите на етно ресторан „Зелени Чаир“, после којега наилазите на оштру кривину у облику обрнутог латиничног слова „S“, после које се одмах узбрдо оштро скреће лево (оријентир је саобраћајно огледало) на ужи асфалтни пут. Овим асфалнтним путем за неких 800 метара долазите до Утешитељево.

На Google мапама наш манастир је уписан под именом: 
"Утешитељево, Српска Истински Православна Црква"

За све додатне информације обратите се на следећи телефон:
069 5328619
Добро нам дошли!
Благословен који долази у име Господње.