Позивамо све истинске синове и кћери наше Светосавске Српске Истински Православне Цркве, да својим прилозима, узидају себе и своје потомке у живи храм Тела Христовог, вечног и непролазног, и да тиме постану задужбинари попут Немањића светих и свих осталих ктитора српских. Позив је упућен свима да помогну од сувишка свога или од своје смирене лепте, да се реализује пројекат УТЕШИТЕЉЕВА– духовног центра СИПЦ и седишта Истински Православне епископије Утешитељевске. Сваки ваш труд Господ ће изобилно наградити, а при молитвама, непрестано ћете бити пред Богом помињани за спасење душа ваших и за живота и по упокојењу као ктитори и приложници ове нове светиње.

четвртак, 19. јун 2014.

Обележена 18огодишњица Ћирилометодијевског манастира


На Фрушкој Гори у Врднику, на Угорама, манастир Светих Ћирила и Методија на дан преподобног оца нашег Петра коришког прославио је 18. годишњицу свог постојања.
Светом архијерејског литургијом началствовао је преосвећени епископа Акакије иначе, оснивач Ћирилометодијевског манастира. У својој беседи владика Акакије се присетио историјата манастира истакавши да је Ћирилометодијевски манастир на Фрушкој Гори колевка истинског православља у Србији. После литургије преосвећени владика Акакије је са јеромонахом Максимом настојатељем ове свете монашке обитељи пресекао колач посвећен преподобном Петру коришком.


Преосвећени епископ Акакије се на дан преподобног Петра коришког 5./18. јуна 1996. године, после двогодишњег боравка на Светој Гори и Грчкој, вратио у Србију као монах и населио се на овом месту основавши тако прву истински православну богомољу - манастир (која није у општењу са Београдском патријаршијом) на територији Србије. 

Нема коментара: