Позивамо све православне хришћане на стојање у Истини, на покајну молитву и јединство око своје Свете Мајке – Светосавске Истински Православне Цркве. Духовни препород сваке људске душе и друштва у целини могућ је само кроз покајање и саборно учешће свих нас у Телу Христовом, у Коме дејствује Дух Свети – Дух Истине и Љубави. Губитак истинске саборности у друштву води ка губитку причасности Телу Христовом, ка губитку дејства благодати Духа Светога на то друштво. Благодатно дејство могуће је само кроз Истинску Цркву Христову. Схватајући то, савремени пали свет, руковођен непријатељем нашег Спасења, покушава да Истинску Цркву замени духовним сурогатима и лажним црквама. Стога за Православног Хришћанина ништа не може да буде важније од правог препорода кроз Истински Православну Цркву, чисту Невесту Христову, која чува верност свом Небеском Женику. Изван Цркве немогуће је истинско духовно исцељење и препород појединца и нације. Нека је од Христа Србији милост, а Христу од Србије слава и похвала на вјек вјека. Амин

четвртак, 19. јун 2014.

Обележена 18огодишњица Ћирилометодијевског манастира


На Фрушкој Гори у Врднику, на Угорама, манастир Светих Ћирила и Методија на дан преподобног оца нашег Петра коришког прославио је 18. годишњицу свог постојања.
Светом архијерејског литургијом началствовао је преосвећени епископа Акакије иначе, оснивач Ћирилометодијевског манастира. У својој беседи владика Акакије се присетио историјата манастира истакавши да је Ћирилометодијевски манастир на Фрушкој Гори колевка истинског православља у Србији. После литургије преосвећени владика Акакије је са јеромонахом Максимом настојатељем ове свете монашке обитељи пресекао колач посвећен преподобном Петру коришком.


Преосвећени епископ Акакије се на дан преподобног Петра коришког 5./18. јуна 1996. године, после двогодишњег боравка на Светој Гори и Грчкој, вратио у Србију као монах и населио се на овом месту основавши тако прву истински православну богомољу - манастир (која није у општењу са Београдском патријаршијом) на територији Србије. 

Нема коментара: