Позивамо све православне хришћане на стојање у Истини, на покајну молитву и јединство око своје Свете Мајке – Светосавске Истински Православне Цркве. Духовни препород сваке људске душе и друштва у целини могућ је само кроз покајање и саборно учешће свих нас у Телу Христовом, у Коме дејствује Дух Свети – Дух Истине и Љубави. Губитак истинске саборности у друштву води ка губитку причасности Телу Христовом, ка губитку дејства благодати Духа Светога на то друштво. Благодатно дејство могуће је само кроз Истинску Цркву Христову. Схватајући то, савремени пали свет, руковођен непријатељем нашег Спасења, покушава да Истинску Цркву замени духовним сурогатима и лажним црквама. Стога за Православног Хришћанина ништа не може да буде важније од правог препорода кроз Истински Православну Цркву, чисту Невесту Христову, која чува верност свом Небеском Женику. Изван Цркве немогуће је истинско духовно исцељење и препород појединца и нације. Нека је од Христа Србији милост, а Христу од Србије слава и похвала на вјек вјека. Амин

петак, 10. април 2015.

Изношење плаштанице


Благообразни Јосиф скинувши с дрвета пречисто Тело твоје,
и обавивши Гa чистом плаштаницом и мирисима, у Гроб нов сахранивши положи. Мироносицама женама крај Гроба пришав анђео клицаше: мириси мртвима приличе, а Христос се показа трулежи стран.


Владика Акакије помазује изображења Христових рана нардовим јерусалимским миром.


Утешитељевска плаштаница има посебну вредност јер је руска дореволуционарна плаштаница и води порекло од руских белогардејаца емиграната.

Нема коментара: