Позивамо све православне хришћане на стојање у Истини, на покајну молитву и јединство око своје Свете Мајке – Светосавске Истински Православне Цркве. Духовни препород сваке људске душе и друштва у целини могућ је само кроз покајање и саборно учешће свих нас у Телу Христовом, у Коме дејствује Дух Свети – Дух Истине и Љубави. Губитак истинске саборности у друштву води ка губитку причасности Телу Христовом, ка губитку дејства благодати Духа Светога на то друштво. Благодатно дејство могуће је само кроз Истинску Цркву Христову. Схватајући то, савремени пали свет, руковођен непријатељем нашег Спасења, покушава да Истинску Цркву замени духовним сурогатима и лажним црквама. Стога за Православног Хришћанина ништа не може да буде важније од правог препорода кроз Истински Православну Цркву, чисту Невесту Христову, која чува верност свом Небеском Женику. Изван Цркве немогуће је истинско духовно исцељење и препород појединца и нације. Нека је од Христа Србији милост, а Христу од Србије слава и похвала на вјек вјека. Амин

понедељак, 17. јун 2019.

УТЕШИТЕЉЕВДАН 2019.Слава епископије Утешитељевске, Силазак Светог Духа Утешитеља на апостоле у Сопотској Раљи, торжествено је прослављена светом архијерејском Литургијом којом је началствовао Његово Преосвештенство Епископ Утешитељевски Г. Г. Акакије, уз саслуживање преосвећеног епископа Нектарија Шумадијског и свештеног клира утешитељевске епархије.
Саборни храм је био препун верног народа, како из Београда и околине, тако и из осталих крајева Србије. Окупљени народ преосвећени епископ Акакије поучио је пригодном беседом о тајни овог великог празника.Након Свете Литургије, преосвећени владика Нектарије је освештао кољиво и преломио славски колач са домаћином славе, преосвећеним владиком Акакијем, након чега је уследила славска трпеза љубави.


Спаси ни Утјешитељу Благиј, појушчија ти, алилуја.Нема коментара: