Позивамо све истинске синове и кћери наше Светосавске Српске Истински Православне Цркве, да својим прилозима, узидају себе и своје потомке у живи храм Тела Христовог, вечног и непролазног, и да тиме постану задужбинари попут Немањића светих и свих осталих ктитора српских. Позив је упућен свима да помогну од сувишка свога или од своје смирене лепте, да се реализује пројекат УТЕШИТЕЉЕВА– духовног центра СИПЦ и седишта Истински Православне епископије Утешитељевске. Сваки ваш труд Господ ће изобилно наградити, а при молитвама, непрестано ћете бити пред Богом помињани за спасење душа ваших и за живота и по упокојењу као ктитори и приложници ове нове светиње.

уторак, 10. април 2012.

Насут пут за доњи ниво Утешитељева

У другом плану, иза новосаграђене колибе, шлепер истовара земљу
Крајем прошле недеље отпочело насипање пута за доњи ниво Утешитељева. Свеукупно је истоварено четрдесетак шлепера земље. У овим пословима учествовало је неколико разних машина као и цела екипа радника.

Насипање овог пута веома је важно јер се до сада на доњи ниво Утешитељева могло сићи само пешке. Овај пут, осим што ће повезати горњи и доњи ниво Утешитељева, учиниће доњи ниво потпуно приступним за машине и возила, те на такав начин отворити могућност да се у будућности и на доњем нивоу може нормално живети и градити.

Отац Максим усмерава машине

Било је ту доста посла и за багер
Булдожер гура насуту земљу
Отац Максим са екипом врсних радника


Узгред, израда горњег пута убрзано напредује. Све припреме за асфалтирање су готове. 

1 коментар:

ЈОВАН БАТАЈНИЧКИ је рекао...

Лепо је и радосно видети сва та многобројна лица која на свој начин и лични допринос учествују у остварењу једног изузетног пројекта какав је УТЕШИТЕЉЕВО. Верујем да многи нису свесни значаја који ће овај духовни центар у будућности имати за српски народ и његову духовну и црквену обнову.