Позивамо све истинске синове и кћери наше Светосавске Српске Истински Православне Цркве, да својим прилозима, узидају себе и своје потомке у живи храм Тела Христовог, вечног и непролазног, и да тиме постану задужбинари попут Немањића светих и свих осталих ктитора српских. Позив је упућен свима да помогну од сувишка свога или од своје смирене лепте, да се реализује пројекат УТЕШИТЕЉЕВА– духовног центра СИПЦ и седишта Истински Православне епископије Утешитељевске. Сваки ваш труд Господ ће изобилно наградити, а при молитвама, непрестано ћете бити пред Богом помињани за спасење душа ваших и за живота и по упокојењу као ктитори и приложници ове нове светиње.

понедељак, 21. мај 2012.

ИЗГРАДЊА ПРИВРЕМЕНОГ ХРАМА на доњем нивоу

Основа новца за изградњу главног пројекта на горњем нивоу још увек није прикупљена, а потреба постојања храма, макар он био и монтажни - привремен и те како постоји. Стога, са благословом Владике Акакија отпочета је реализација изградње ове привремене богомоље и то на доњем нивоу Утешитељева.

ПРВА ФАЗА
Прикупљених новчаних средстава има за прву фазу радова која подразумева изливање бетонске плоча - темеља (већ урађено) и да се на њу постави зидна и кровна конструкција од дрвених греда (костур),
као и то да се те конструкције обложе дрвеним плочама (OSB плоче). Завршна ставка прве фазе радова је кровни покривач - Тегола.

ШТА ПОДРАЗУМЕВА ДРУГА ФАЗА?
Друга фаза радова подразумева изолацију зидова и крова; уређење спољашњих (стиропор фасада) и унутрашњих (гипсане плоче) зидова. За другу фазу новчаних средстава недостаје. Зато апелујемо на све оне који желе, хоће и могу помоћи да се на Утешитељеву што пре подигне дрвени монтажни објекат у коме ће моћи да се служи света Литургија. Свака и најмања новчана помоћ је драгоцена.
Ако Бог да ускоро ћемо видети и прве обрисе овог привременог храма на Утешитељеву

Нема коментара: