Позивамо све истинске синове и кћери наше Светосавске Српске Истински Православне Цркве, да својим прилозима, узидају себе и своје потомке у живи храм Тела Христовог, вечног и непролазног, и да тиме постану задужбинари попут Немањића светих и свих осталих ктитора српских. Позив је упућен свима да помогну од сувишка свога или од своје смирене лепте, да се реализује пројекат УТЕШИТЕЉЕВА– духовног центра СИПЦ и седишта Истински Православне епископије Утешитељевске. Сваки ваш труд Господ ће изобилно наградити, а при молитвама, непрестано ћете бити пред Богом помињани за спасење душа ваших и за живота и по упокојењу као ктитори и приложници ове нове светиње.

среда, 27. јун 2012.

Радови полако али сигурно напредују


Слава Утешитељу!
Дочекали смо да се данас на наш храм поставе врата и прозори (и то алуминијумски!). Пре тога су зидови испуњени изолацијом тако да сада остаје поплочавање унутрашњих зидова О Ес Бе и гипсаним плочама (плоче су све већ купљене, само чекају уградњу).
У току је израда олтарског подијума и електричних инсталација.
Купљен је и комплетан материјал за спољну изолацију.

Шта нам још преостаје?

1. Потребна нам је финансијска помоћ која би покрила дуг за прозоре и врата (за које је исплаћена половина новца)
2. Потребна нам је финансијска помоћ за спољну фасаду која иде на спољну изолацију
3. Потребна нам је финансијска помоћ за под храма - керамичке плочице.

Са ове три ставке грађевински и занатски радови би били окончани. 
После тога би уследила фаза унутрашњег уређења храма, на првом месту израда једноставног иконостаса и осталих потрепштина везаних за олтар и храм.

Благодаримо свим богољубивим добротворима Утешитељева и апелујемо да само још мало финансијски погурају завршне радове како би храм још током овог лета у потпуности био спреман за богослужбену употребу.

Такође тражи се и ктитор за црквено звоно од 30 до 70кг тежине (килограм 16 евра) килкни!
За све информације у вези помоћи Утешитељеву обратите се на нашу електронску адресу: uteshiteljevo@gmail.com

Нема коментара: