Позивамо све православне хришћане на стојање у Истини, на покајну молитву и јединство око своје Свете Мајке – Светосавске Истински Православне Цркве. Духовни препород сваке људске душе и друштва у целини могућ је само кроз покајање и саборно учешће свих нас у Телу Христовом, у Коме дејствује Дух Свети – Дух Истине и Љубави. Губитак истинске саборности у друштву води ка губитку причасности Телу Христовом, ка губитку дејства благодати Духа Светога на то друштво. Благодатно дејство могуће је само кроз Истинску Цркву Христову. Схватајући то, савремени пали свет, руковођен непријатељем нашег Спасења, покушава да Истинску Цркву замени духовним сурогатима и лажним црквама. Стога за Православног Хришћанина ништа не може да буде важније од правог препорода кроз Истински Православну Цркву, чисту Невесту Христову, која чува верност свом Небеском Женику. Изван Цркве немогуће је истинско духовно исцељење и препород појединца и нације. Нека је од Христа Србији милост, а Христу од Србије слава и похвала на вјек вјека. Амин

среда, 27. јун 2012.

Радови полако али сигурно напредују


Слава Утешитељу!
Дочекали смо да се данас на наш храм поставе врата и прозори (и то алуминијумски!). Пре тога су зидови испуњени изолацијом тако да сада остаје поплочавање унутрашњих зидова О Ес Бе и гипсаним плочама (плоче су све већ купљене, само чекају уградњу).
У току је израда олтарског подијума и електричних инсталација.
Купљен је и комплетан материјал за спољну изолацију.

Шта нам још преостаје?

1. Потребна нам је финансијска помоћ која би покрила дуг за прозоре и врата (за које је исплаћена половина новца)
2. Потребна нам је финансијска помоћ за спољну фасаду која иде на спољну изолацију
3. Потребна нам је финансијска помоћ за под храма - керамичке плочице.

Са ове три ставке грађевински и занатски радови би били окончани. 
После тога би уследила фаза унутрашњег уређења храма, на првом месту израда једноставног иконостаса и осталих потрепштина везаних за олтар и храм.

Благодаримо свим богољубивим добротворима Утешитељева и апелујемо да само још мало финансијски погурају завршне радове како би храм још током овог лета у потпуности био спреман за богослужбену употребу.

Такође тражи се и ктитор за црквено звоно од 30 до 70кг тежине (килограм 16 евра) килкни!
За све информације у вези помоћи Утешитељеву обратите се на нашу електронску адресу: uteshiteljevo@gmail.com

Нема коментара: