Позивамо све православне хришћане на стојање у Истини, на покајну молитву и јединство око своје Свете Мајке – Светосавске Истински Православне Цркве. Духовни препород сваке људске душе и друштва у целини могућ је само кроз покајање и саборно учешће свих нас у Телу Христовом, у Коме дејствује Дух Свети – Дух Истине и Љубави. Губитак истинске саборности у друштву води ка губитку причасности Телу Христовом, ка губитку дејства благодати Духа Светога на то друштво. Благодатно дејство могуће је само кроз Истинску Цркву Христову. Схватајући то, савремени пали свет, руковођен непријатељем нашег Спасења, покушава да Истинску Цркву замени духовним сурогатима и лажним црквама. Стога за Православног Хришћанина ништа не може да буде важније од правог препорода кроз Истински Православну Цркву, чисту Невесту Христову, која чува верност свом Небеском Женику. Изван Цркве немогуће је истинско духовно исцељење и препород појединца и нације. Нека је од Христа Србији милост, а Христу од Србије слава и похвала на вјек вјека. Амин

понедељак, 10. септембар 2012.

Радови се приводе крају!

Од почетка прошле недеље почела је последња фаза радова и то на два фронта са две екипе мајстора. Унутра се изводе гипсано - молерски радови, а споља постављање изолације и завршног БАВАЛИТ фасадног слоја. Погледајте неколико фотографија ради илустрације:Слава Богу! Све иде како је планирано. По завршетку послова ове две екипе следе керамичари који ће поставити керамичке плочице на под храма.

Благодаримо свим добротворима Утешитељева на њиховој пожртвованој помоћи, пошто су омогућили реализацију изградње овог храма. Свака даља помоћ драгоцена је и потребна. 

2 коментара:

Анониман је рекао...

Благодаримо свим добротворима Утешитељева на њиховој пожртвованој помоћи, пошто су омогућили реализацију изградње овог храма. Свака даља помоћ драгоцена је и потребна!!!

ШУМАДИНАЦ је рекао...

Драго ми је веома да се проближава дан када ће овај део Шумадије добити праву, истинску богомољу. Нека је име Господње благоловено од ниње и до вјека!