Позивамо све истинске синове и кћери наше Светосавске Српске Истински Православне Цркве, да својим прилозима, узидају себе и своје потомке у живи храм Тела Христовог, вечног и непролазног, и да тиме постану задужбинари попут Немањића светих и свих осталих ктитора српских. Позив је упућен свима да помогну од сувишка свога или од своје смирене лепте, да се реализује пројекат УТЕШИТЕЉЕВА– духовног центра СИПЦ и седишта Истински Православне епископије Утешитељевске. Сваки ваш труд Господ ће изобилно наградити, а при молитвама, непрестано ћете бити пред Богом помињани за спасење душа ваших и за живота и по упокојењу као ктитори и приложници ове нове светиње.

уторак, 25. септембар 2012.

ИЗГРАДЊА КОНАКА ЈЕ ПОЧЕЛА!- АПЕЛ ЗА ПОМОЋ

Пошто су се радови на изградњи Светодуховског храма на Утешитељеву примакли крају, по благослову Владике Акакија, отпочеле су припреме и реализација другог надасве неопходног пројекта изградње малог конака у који би био удомљен свештенослужитељ и настојатељ Утешитељева јеромонах Максим. Конак је замишљен као мала али функционална приземна кућа која се састоји из дневног боравка - трпезарије у склопу кога је ниша са кухињом, две собе, малог купатила и трема.

Изглед

Нацрт
 Жеља главног ктитора овог пројекта је да остане у анонимности. Ипак, и поред његове богољубиве жеље да преузме све трошкове око изградње овог објекта апалујемо на добротворе Утешитељева да се и они укључе у реализацију изградње конака јер зима се ближи, а о.  Максим нема где да презими. И не само то,
када почну редовне службе потребан је простор где ће се зими примати гости, где се могу организовати мале агапе и на крају крајева потребан је простор где може одсести и сам Владика Акакије јер ће Утешитељево бити његово главно седиште, а Светодуховски храм - Саборни храм епископије (Ресавско-) Шумадијске. Отац Максим тренутно борави у колиби - дашчари у којој никако не може да се презими те је стога овај конак заиста преко неопходан. Благодаримо Господа Утешитеља који је надахнуо анонимног добротвора да се прихвати ктиторства конака са жељом да му се у помоћ придруже и други приложници како би се објекат изградио, ако је икако могуће, до почетка зимских минуса и првих снегова.

Треба напоменути да трошкови које на себе преузима анонимни ктитор нису мали јер поред градње ту улазе и трошкови око грађевинске дозволе, и што је јако битно за цело Утешитељево, и добијања прикључака за електричну струју, градски водовод и гас који доста коштају. Стога, још једном апелујемо да се што више људи укључи у реализацију овог пројекта како би он био у што скоријем року урађен.

ДАНАС ОТПОЧЕТИ РАДОВИ ИСКОПАВАЊА ТЕМЕЉА!1 коментар:

jagodina.generalwork srbija је рекао...

Odličan blog. Svaka čast kada neko hoće nešto i bez novca da uradi.