Позивамо све истинске синове и кћери наше Светосавске Српске Истински Православне Цркве, да својим прилозима, узидају себе и своје потомке у живи храм Тела Христовог, вечног и непролазног, и да тиме постану задужбинари попут Немањића светих и свих осталих ктитора српских. Позив је упућен свима да помогну од сувишка свога или од своје смирене лепте, да се реализује пројекат УТЕШИТЕЉЕВА– духовног центра СИПЦ и седишта Истински Православне епископије Утешитељевске. Сваки ваш труд Господ ће изобилно наградити, а при молитвама, непрестано ћете бити пред Богом помињани за спасење душа ваших и за живота и по упокојењу као ктитори и приложници ове нове светиње.

недеља, 05. јануар 2014.

Напад на Утешитељево контејнером за смеће


НОВИ ИНЦИДЕНТ
Ноћу између суботе на недељу 5. јануара 2014. по грађанском календару Утешитељево је поново нападнуто. Наиме, око три сата ноћу непозната особа (или особе) догурала је контејнер који је стациониран на неких стотинак метара од улаза на доње Утешитељево и гурнула га са горњег пута на конак у коме бораве монахиње. Гурнути контејнер који се уз велику буку скотрљао низ низбрдицу зауставила су дрва припремљена за огрев тако да није ударио у сам објекат.
Монахиње које због страха нису смеле да изађу напоље да виде шта се дешава потом су чуле и кораке испред самог конака. Када је свануло позвале су полицију која је одмах дошла и на лицу места направила увиђај. Полицајци су скренули пажњу монахињама да убудуће, чим примете било шта сумњиво, одмах позову полицију јер они из полицијске станице у Раљи могу да дођу у року од пет минута. Полицајци су обећали појачано обезбеђење током Божићних празника, а нарочито на Бадње вече као и прошле године јер су постојале претње да ће локални попови СПЦ-а са нахушканим верницима доћи на Утешитељево да се обрачунају са "секташима".


ПРОГОН ТРАЈЕ
Присетимо се да су у јануару прошле године попови Космајског намесништва епархије шумадијске по налогу Јована Младеновића епископа шумадијског организовали терористички напад (КЛИКНИ) на Утешитељево приликом кога је тешко претучен јеромонах Максим Ристић, а на храм је подметнут пожар. Нападу су предходила мноштва јавних црквених проповеди у храмовима СПЦ на којима су верници хушкани на линч Утешитељева. У хушкању на линч су предњачили сам епископ Јован и космајски архијерејски намесник - Сопотски поп Љубиша Смиљковић.
Јавно хушкање и позиви на линч Истински Православних од стране епископа Јована и његовог космајског клира до дан данас остало некажњено. 

Председник општине Сопот господин Жика испред Титове слике у свом кабинету 
Такође, у спрези са председником општине Сопот Живорадом Милосављевићем епископ Јован тактички ради на тоталном рушењу храма и свих објеката на Утешитељеву као и насилно - безаконог спречавања добијања грађевинских дозвола за било који објекат. Веома компликовани правно-административни спорови под сталном претњом тоталног рушења трају већ две године.

Али долази час када ће сваки ко вас убије
 мислити да Богу службу приноси."
(Јован 16,2)

2 коментара:

СТЕФАН НИКОЛИЋ је рекао...

САМО БАЛИЈЕ И УСТАШЕ УПАДАЈУ СРБИМА НА БОЖИЋ. ДУХ ЕКУМЕНИСТА ПОСТАЈЕ ЈЕДНАК ДУХУ БЕЗБОЖНИКА.

serbiantrueorthodox је рекао...

Красная сволочь!