Позивамо све православне хришћане на стојање у Истини, на покајну молитву и јединство око своје Свете Мајке – Светосавске Истински Православне Цркве. Духовни препород сваке људске душе и друштва у целини могућ је само кроз покајање и саборно учешће свих нас у Телу Христовом, у Коме дејствује Дух Свети – Дух Истине и Љубави. Губитак истинске саборности у друштву води ка губитку причасности Телу Христовом, ка губитку дејства благодати Духа Светога на то друштво. Благодатно дејство могуће је само кроз Истинску Цркву Христову. Схватајући то, савремени пали свет, руковођен непријатељем нашег Спасења, покушава да Истинску Цркву замени духовним сурогатима и лажним црквама. Стога за Православног Хришћанина ништа не може да буде важније од правог препорода кроз Истински Православну Цркву, чисту Невесту Христову, која чува верност свом Небеском Женику. Изван Цркве немогуће је истинско духовно исцељење и препород појединца и нације. Нека је од Христа Србији милост, а Христу од Србије слава и похвала на вјек вјека. Амин

недеља, 05. април 2015.

Улазак Господњи у Јерусалим и освећење новог звона


Празник Цвети - Улазак Господњи у Јерусалим на Утешитељеву прослављен је нарочито свечано јер су на празничној литургији саслуживала два архијереја преосвећени епископ Акакије Утешитељевски и преосвећени епископ Нектарије Шумадијски.

После свете архијерејске литургије освећено је ново звоно за новосаграђени утешитељевски звоник како би, по речима преосвећеног владике Акакија, Космај на Васкрс забрујао радосном звоњавом са утешитељевског звоника. Приложник звона је анонимни добротвор.Нема коментара: