Позивамо све православне хришћане на стојање у Истини, на покајну молитву и јединство око своје Свете Мајке – Светосавске Истински Православне Цркве. Духовни препород сваке људске душе и друштва у целини могућ је само кроз покајање и саборно учешће свих нас у Телу Христовом, у Коме дејствује Дух Свети – Дух Истине и Љубави. Губитак истинске саборности у друштву води ка губитку причасности Телу Христовом, ка губитку дејства благодати Духа Светога на то друштво. Благодатно дејство могуће је само кроз Истинску Цркву Христову. Схватајући то, савремени пали свет, руковођен непријатељем нашег Спасења, покушава да Истинску Цркву замени духовним сурогатима и лажним црквама. Стога за Православног Хришћанина ништа не може да буде важније од правог препорода кроз Истински Православну Цркву, чисту Невесту Христову, која чува верност свом Небеском Женику. Изван Цркве немогуће је истинско духовно исцељење и препород појединца и нације. Нека је од Христа Србији милост, а Христу од Србије слава и похвала на вјек вјека. Амин

недеља, 28. јун 2015.

ВИДОВДАН НА УТЕШИТЕЉЕВУ

На празник светог великомученика кнеза Лазара косовског на Утешитељеву је одслужена свечана архијерејска литургија којом је началствовао преосвећени епископ Акакије  уз саслуживање неколико свештенослужитеља. 
По литургији и освећењу колача и кољива пред делићем моштију светог кнеза Лазара који се чува на Утешитељеву прочитан је веома потресан акатист посвећен светом кнезу Лазару са вапајном коленопреклоном молитвом.
СВЕТИ КНЕЖЕ ЛАЗАРЕ МОЛИ БОГА ЗА НАС! Нема коментара: