Позивамо све истинске синове и кћери наше Светосавске Српске Истински Православне Цркве, да својим прилозима, узидају себе и своје потомке у живи храм Тела Христовог, вечног и непролазног, и да тиме постану задужбинари попут Немањића светих и свих осталих ктитора српских. Позив је упућен свима да помогну од сувишка свога или од своје смирене лепте, да се реализује пројекат УТЕШИТЕЉЕВА– духовног центра СИПЦ и седишта Истински Православне епископије Утешитељевске. Сваки ваш труд Господ ће изобилно наградити, а при молитвама, непрестано ћете бити пред Богом помињани за спасење душа ваших и за живота и по упокојењу као ктитори и приложници ове нове светиње.

четвртак, 24. новембар 2016.

МИРОТОЧИВА ИВЕРСКО МОНТРЕАЛСКА ИКОНА ПРЕСВЕТЕ БОГОРИДИЦЕ

Копија мироточиве Иверско Монтреалске иконе
Повест о чудотворној икони Пресвете Богородице
Иверско Монтреалској

Монтреалска Иверска икона насликана је на Светој Гори Атонској 1981. године грчким монахом, зилотом као копија чувене иконе Богородице Портаитисе. Године 1982. ову икону донео је из Свет Горе у Канаду, у Монтреал, Јосиф Муњоз Кортес, православни Шпанац, члан Руске Заграничне Цркве. „24. новембра – каже брат Јосиф – у три сата, пробудио ме је јако мирис. Испрва сам мислио да он долази од моштију или да се просула флаша парфема, али када сам пришао икони, био сам запрепашћен: она је сва била покривена благоухајућим миром! Укопао сам се на месту пред таквим чудом!“ Ускоро је мироточива икона однешена у храм. Икона Богородице је постојано, осим Страсне седмице, точила благухајуће миро. Миро је обилно текло углавном из руку Богородице и младенца Христа, као и из звезде која се налазила на десном рамену од Пречисте. Истовремено, задња страна иконе је увек била сува.“

        Чудотворна икона је обишла Америку, Аустралију, Нови Зеланд, Бугарску и западну Европу. Свуда, где год је ова икона стигла, ширила је своју надземаљску благодат. Њено присуство је умножавалу молитвену топлоту до те мере да је Литургија на којој је она присуствовала могла да се пореди само са Пасхалном, Васкршњом службом.
        Многи случајеви чудеса и повратка људи Цркви сведоче о њеној великој светости и чудотворности. Током служби благоухајуће миро је толико обилно текло да су памучне вате у које се сливало морале стално да се мењају. Вате натопљене миром су дељене народу за благослов.
        Господ је овим великим чудом између осталог показао да је Њему угодан ревнитељски пут којим је ишао Светитељ Филарет митрополит Њујоршки, првојерарх Руске Заграничне Цркве: као што смо рекли 1982. појавило се ово велико чудо милости Божије – чудотворна икона Мајке Божије Иверске-Монтреалске, која је током петнаест година непрестано точила миро. За време Светитеља Филарета Руска Загранична Црква је анатемисала јерес екуменизма (1983. године) и ујединила у један фронт руске катакомбнике и грчке старокалендарце. Када се митрополит Филарет упокојио, Руска Загранична Црква је почела да мења свој ревнитељски курс и да одступа од принципа Истинског Православља. Зближавање са Светским екуменистичким православљем у Москви и Српском патријаршијом учинило је своје.

Благодат Пресвете Богородице се повукла. У ноћи између 30. и 31. октобра 1997. године чувар иконе, изабраник Мајке Божије, Хозе Муњоз Кортез, брутално је убијен у Атини и од тада је чудотворна Монтреалска икона нестала без трага. 
Празник Пресвете Богородице у част Њене чудотворне иконе Иверско Монтреалске, слави се 24. новембра (н.к.), у знак сећања на дана када је она почела изобилно да тече миро, на укрепљење многих. 

Овде можете погледати целу повест и сведочанство о овој чудотворној икони Мајке Божије.ПРЕСВЕТА БОГОРОДИЦЕ СПАСИ НАС!

Нема коментара: