Позивамо све православне хришћане на стојање у Истини, на покајну молитву и јединство око своје Свете Мајке – Светосавске Истински Православне Цркве. Духовни препород сваке људске душе и друштва у целини могућ је само кроз покајање и саборно учешће свих нас у Телу Христовом, у Коме дејствује Дух Свети – Дух Истине и Љубави. Губитак истинске саборности у друштву води ка губитку причасности Телу Христовом, ка губитку дејства благодати Духа Светога на то друштво. Благодатно дејство могуће је само кроз Истинску Цркву Христову. Схватајући то, савремени пали свет, руковођен непријатељем нашег Спасења, покушава да Истинску Цркву замени духовним сурогатима и лажним црквама. Стога за Православног Хришћанина ништа не може да буде важније од правог препорода кроз Истински Православну Цркву, чисту Невесту Христову, која чува верност свом Небеском Женику. Изван Цркве немогуће је истинско духовно исцељење и препород појединца и нације. Нека је од Христа Србији милост, а Христу од Србије слава и похвала на вјек вјека. Амин

понедељак, 09. април 2018.

ВАСКРСЕЊЕ ХРИСТОВО, Утешитељево 2018.


Христос Васкрсе из мртвих,
смрћу смрт разруши
а онима који су у гробовима
живот дарова!


Испративши душом и умом страдања Христова, уздржавајући се свако по својим силама и тако прошавши подвиг Великог поста, удостојили смо се дочекати Светло и Сверадосно Васкрсење Христово и поклонити Му се.
Васкрсењем Христовим испуњава се досмострој људског спасења, и све туге и болови, све муке и жалости престају и овде нестају, ту где отпочиње безгрнична радост Небеског Царства које се надамо вечно наслађивати по милости Божијој.


Тачно у поноћ отпочело је Васкршње богослужење са трикратним опходом око храма, сверадосним Пасхалним јутрењем и Светом Литургијом. Богослужењем је началствовао Његово Преосвештенство ГГ Акакије Утешитељевски.


Црква је препуна неземаљске светлости, једнодушног појања великог броја клира и верника, сви су присутни једнога духа и једне радости! Више је него приметно како та радост васкршња, обузима свакога појединачно и тако "прелази" опет са једне душе на другу, и све више и више расте. При поздрављању и Васкршњем целивању верних осмеси су блистали на лицима.
По завршеном богослужењу, које је трајало са непромењеном усрдношћу до самог свитања, настављено је празнично заједничарење свих присутних на Васкршњој трпези љубави. 


ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!
ВАИСТИНУ ВОСКРЕСЕ!
фотографије Васкрс 2018.

Нема коментара: