Позивамо све истинске синове и кћери наше Светосавске Српске Истински Православне Цркве, да својим прилозима, узидају себе и своје потомке у живи храм Тела Христовог, вечног и непролазног, и да тиме постану задужбинари попут Немањића светих и свих осталих ктитора српских. Позив је упућен свима да помогну од сувишка свога или од своје смирене лепте, да се реализује пројекат УТЕШИТЕЉЕВА– духовног центра СИПЦ и седишта Истински Православне епископије Утешитељевске. Сваки ваш труд Господ ће изобилно наградити, а при молитвама, непрестано ћете бити пред Богом помињани за спасење душа ваших и за живота и по упокојењу као ктитори и приложници ове нове светиње.

понедељак, 09. април 2018.

ВАСКРСЕЊЕ ХРИСТОВО, Утешитељево 2018.


Христос Васкрсе из мртвих,
смрћу смрт разруши
а онима који су у гробовима
живот дарова!


Испративши душом и умом страдања Христова, уздржавајући се свако по својим силама и тако прошавши подвиг Великог поста, удостојили смо се дочекати Светло и Сверадосно Васкрсење Христово и поклонити Му се.
Васкрсењем Христовим испуњава се досмострој људског спасења, и све туге и болови, све муке и жалости престају и овде нестају, ту где отпочиње безгрнична радост Небеског Царства које се надамо вечно наслађивати по милости Божијој.


Тачно у поноћ отпочело је Васкршње богослужење са трикратним опходом око храма, сверадосним Пасхалним јутрењем и Светом Литургијом. Богослужењем је началствовао Његово Преосвештенство ГГ Акакије Утешитељевски.


Црква је препуна неземаљске светлости, једнодушног појања великог броја клира и верника, сви су присутни једнога духа и једне радости! Више је него приметно како та радост васкршња, обузима свакога појединачно и тако "прелази" опет са једне душе на другу, и све више и више расте. При поздрављању и Васкршњем целивању верних осмеси су блистали на лицима.
По завршеном богослужењу, које је трајало са непромењеном усрдношћу до самог свитања, настављено је празнично заједничарење свих присутних на Васкршњој трпези љубави. 


ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!
ВАИСТИНУ ВОСКРЕСЕ!
фотографије Васкрс 2018.

Нема коментара: