Позивамо све истинске синове и кћери наше Светосавске Српске Истински Православне Цркве, да својим прилозима, узидају себе и своје потомке у живи храм Тела Христовог, вечног и непролазног, и да тиме постану задужбинари попут Немањића светих и свих осталих ктитора српских. Позив је упућен свима да помогну од сувишка свога или од своје смирене лепте, да се реализује пројекат УТЕШИТЕЉЕВА– духовног центра СИПЦ и седишта Истински Православне епископије Утешитељевске. Сваки ваш труд Господ ће изобилно наградити, а при молитвама, непрестано ћете бити пред Богом помињани за спасење душа ваших и за живота и по упокојењу као ктитори и приложници ове нове светиње.

недеља, 27. мај 2018.

ДУХОВДАН - СЛАВА УТЕШИТЕЉЕВА 2018. ГОДИНЕ


Празник Духовдан, Свету Педесетницу, рођендан и врховни печат наше Свете Православне Цркве, прославили смо и као славу епископије светом архијерејском Литургијом којом је началствовао преосвећени епископ Акакије Утешитељевски уз саслуживање његовог преосвештенства епископа Нектарија Шумадијског и осталог клира епархије Утешитељевске. 

По замвоној молитви обављен је свечани крсни ход- литија, а по освећењу славскок кољива и колача и оптуста свете литиргије уследила је трпеза љубави, где смо у заједничкој радости наставило празновање уз пригодне беседе и здравице.


Од свег срца честитамо овај величанствени празника свима вернима и пријатељима нашег манастира уз молитву и жељу да Дух Свети дође и усели се у све нас и очисти нас од сваке нечистоте и да спасе душе наше!

Нема коментара: