Позивамо све православне хришћане на стојање у Истини, на покајну молитву и јединство око своје Свете Мајке – Светосавске Истински Православне Цркве. Духовни препород сваке људске душе и друштва у целини могућ је само кроз покајање и саборно учешће свих нас у Телу Христовом, у Коме дејствује Дух Свети – Дух Истине и Љубави. Губитак истинске саборности у друштву води ка губитку причасности Телу Христовом, ка губитку дејства благодати Духа Светога на то друштво. Благодатно дејство могуће је само кроз Истинску Цркву Христову. Схватајући то, савремени пали свет, руковођен непријатељем нашег Спасења, покушава да Истинску Цркву замени духовним сурогатима и лажним црквама. Стога за Православног Хришћанина ништа не може да буде важније од правог препорода кроз Истински Православну Цркву, чисту Невесту Христову, која чува верност свом Небеском Женику. Изван Цркве немогуће је истинско духовно исцељење и препород појединца и нације.

понедељак, 14. фебруар 2022.

Опело и сахрана слуге Божијег Мирољуба

На празник Света три јерарха, у суботу 12. фебруара, у манастиру Утешитељево, сахрањен је слуга Божији Мирољуб Станковић, отац преосвећеног епископа Акакија Утешитељевског, који се упокојио у Господу, у четвртак 10. фебруара, на дан преп. Исака Сирина.

Слуга Божији Мирољуб остаће запамћен као верно чедо Српске Истински Православне Цркве, њен добротвор и ктитор прве богомоље Српске ИПЦ, Ћирилометодијевског манастира на Фрушкој Гори.

После одслужене заупокојене литургије, опелом је началствовао преосвећени епископ Акакије уз саслуживање свештенства и уз молитвено присуство преосвећеног Нектарија епископа Шумадијског и уваженог госта из Руске Заграничне Цркве, високопреосвећеног архиепископа Софронија Северно-руског и Санкт-петербуршког. На литургији и опелу, уз најужу родбину, ожалошћену Мирољубову супругу Слађану, сина Младена са породицом, присуствовало је безмало 100 душа, који су дошли да се опросте, помоле се за покој душе и дају последњи целив новопрестављеном слуги Божијем Мирољубу.

"Са дусима преминулих праведника упокој, Спасе, душу слуге твога, чувајући је у блаженом животу који је у Теби, Човекољубче!" 

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ! 2 коментара:

о.Стефан је рекао...

ВЈЕЧНАЈА ПАМЈАТ!

Unknown је рекао...


Αιώνια η μνήμη σου αδελφός Μιχάλης !
Τα προσευχή μένα μου συλλυπητήρια στην οικογένεια.