Позивамо све православне хришћане на стојање у Истини, на покајну молитву и јединство око своје Свете Мајке – Светосавске Истински Православне Цркве. Духовни препород сваке људске душе и друштва у целини могућ је само кроз покајање и саборно учешће свих нас у Телу Христовом, у Коме дејствује Дух Свети – Дух Истине и Љубави. Губитак истинске саборности у друштву води ка губитку причасности Телу Христовом, ка губитку дејства благодати Духа Светога на то друштво. Благодатно дејство могуће је само кроз Истинску Цркву Христову. Схватајући то, савремени пали свет, руковођен непријатељем нашег Спасења, покушава да Истинску Цркву замени духовним сурогатима и лажним црквама. Стога за Православног Хришћанина ништа не може да буде важније од правог препорода кроз Истински Православну Цркву, чисту Невесту Христову, која чува верност свом Небеском Женику. Изван Цркве немогуће је истинско духовно исцељење и препород појединца и нације.

субота, 31. март 2012.

КОЛИБА

За три дана никла скромна али лепа и функционална колиба

У последњој недељи марта месеца, у року од три дана, уз минимална новчана средства, на Утешитељеву је подигнут први објекат. У питању је мала кућица - дашчара где ће се, по благослову Владике Акакија, привремено настанити монах Максим (сабрат манастира Коштунићи). Уједно, ово су и последње припреме за почетак
реализације првог озбиљнијег објекта на Утешитељеву. Покренут је процес добијања грађевинске дозволе, а такође се убрзано ради на прикупљању средстава за почетак грађевинских радова. Надамо се солидном одазиву свих оних који су у могућности да помогну изградњу првог објекта на Утешитељеву.

Иначе, изградња кућице - дашчаре текла је изненађујуће успешно. Овом колибом Утешитељево добија свог првог становника, а и место окупљања наших верника и пријатеља. Коначно ће на Утешитељеву горети кандило, а цео овај простор биће освећен молитвама. По благослову Владике Акакија постоји могућност да при овој колиби, током лета, чак заживе и катакомбне литургије. У сваком случају после Васкрса на Утешитељеву очекујемо потпуну промену. Од пусте ливаде и багремове шумице овде ће заживети место молитве, заједничарења и народне мобе.

Такође, уз само Утешитељево почели су интензивни радови асфалтирања ковионског пута. Како кажу извођачи из општине, двосмерни асфалтни пут широк пет метара биће у потпуности завршен до краја месеца маја. Слава Богу, Утешитељево овим добија веома леп и угодан прилаз и са стране Београда и из правца Ниша.

Проширен пут у фази припреме за асфалтирање
Изградња колибе
Монах Максим 
Отац Стефан кувар
Радна група на челу са Владиком Акакијем





1 коментар:

Unknown је рекао...

Слава Богу!