Позивамо све истинске синове и кћери наше Светосавске Српске Истински Православне Цркве, да својим прилозима, узидају себе и своје потомке у живи храм Тела Христовог, вечног и непролазног, и да тиме постану задужбинари попут Немањића светих и свих осталих ктитора српских. Позив је упућен свима да помогну од сувишка свога или од своје смирене лепте, да се реализује пројекат УТЕШИТЕЉЕВА– духовног центра СИПЦ и седишта Истински Православне епископије Утешитељевске. Сваки ваш труд Господ ће изобилно наградити, а при молитвама, непрестано ћете бити пред Богом помињани за спасење душа ваших и за живота и по упокојењу као ктитори и приложници ове нове светиње.

субота, 31. март 2012.

КОЛИБА

За три дана никла скромна али лепа и функционална колиба

У последњој недељи марта месеца, у року од три дана, уз минимална новчана средства, на Утешитељеву је подигнут први објекат. У питању је мала кућица - дашчара где ће се, по благослову Владике Акакија, привремено настанити монах Максим (сабрат манастира свето Ваведење, Коштунићи). Уједно, ово су и последње припреме за почетак
реализације првог озбиљнијег објекта на Утешитељеву. Покренут је процес добијања грађевинске дозволе, а такође се убрзано ради на прикупљању средстава за почетак грађевинских радова. Надамо се солидном одазиву свих оних који су у могућности да помогну изградњу првог објекта на Утешитељеву.

Иначе, изградња кућице - дашчаре текла је изненађујуће успешно. Овом колибом Утешитељево добија свог првог становника, а и место окупљања наших верника, симпатизера и пријатеља. Коначно ће на Утешитељеву горети кандило, а цео овај простор биће освећен молитвама. По благослову Владике Акакија постоји могућност да при овој колиби, током лета, чак заживе и катакомбне литургије. У сваком случају после Васкрса на Утешитељеву очекујемо потпуну промену. Од пусте ливаде и багремове шумице овде ће заживети место молитве, заједничарења и народне мобе.

Такође, уз само Утешитељево почели су интензивни радови асфалтирања ковионског пута. Како кажу извођачи из општине, двосмерни асфалтни пут широк пет метара биће у потпуности завршен до краја месеца маја. Говори се чак да ће тим путем пролазити градски аутобус. Слава Богу, Утешитељево овим добија веома леп и угодан прилаз и са стране Београда и из правца Ниша.

Проширен пут у фази припреме за асфалтирање
Изградња колибе
Монах Максим 
Отац Стефан кувар
Радна група на челу са Владиком Акакијем

Нема коментара: