Позивамо све истинске синове и кћери наше Светосавске Српске Истински Православне Цркве, да својим прилозима, узидају себе и своје потомке у живи храм Тела Христовог, вечног и непролазног, и да тиме постану задужбинари попут Немањића светих и свих осталих ктитора српских. Позив је упућен свима да помогну од сувишка свога или од своје смирене лепте, да се реализује пројекат УТЕШИТЕЉЕВА– духовног центра СИПЦ и седишта Истински Православне епископије Утешитељевске. Сваки ваш труд Господ ће изобилно наградити, а при молитвама, непрестано ћете бити пред Богом помињани за спасење душа ваших и за живота и по упокојењу као ктитори и приложници ове нове светиње.

понедељак, 31. март 2014.

Утешитељево добило две светиње

Нове светиње Утешитељева
По благослову игуманије манастира Нови Стјеник мати Ефросиније, а на духовно укрепљење свим верницима и ходочасницима Утешитељева на дар од манастира Нови Стјеник Утешитељево је добило две светиње. Од стране новостјеничке иконописачке радионице за Утешитељево су насликане две иконе: Светитеља Филарета Њујоршког новог исповедника и светитеља Јована Шангајског и Санфранциског чудотворца. У иконе су уграђени мошчевици, а у мошчевике постављене светиње. У икони светог Филарета уграђен је делић његове архијерејске одежде, а у икону светог Јована уграђена је честица његових светих чудотворних моштију.
Ове светиње, од пре неки дан, нашле су своје стално место у Утешитељевском храму преподобне Екатерине Лесненске и Хоповске на доњем Утешитељеву те су на тај начин стално приступачне свим верницима и ходочасницима ради поклоњења и целивања.
Молитвама света два јерарха истински православна исповедника и чудотвораца нека нам Господ да покајање и опроштај сагрешења наших и да нас укрепи у стајању за одбрану вере у овим временима свеотпадништва и јереси. Амин.

1 коментар:

Dr. Ristic је рекао...

Слава Господу