Позивамо све православне хришћане на стојање у Истини, на покајну молитву и јединство око своје Свете Мајке – Светосавске Истински Православне Цркве. Духовни препород сваке људске душе и друштва у целини могућ је само кроз покајање и саборно учешће свих нас у Телу Христовом, у Коме дејствује Дух Свети – Дух Истине и Љубави. Губитак истинске саборности у друштву води ка губитку причасности Телу Христовом, ка губитку дејства благодати Духа Светога на то друштво. Благодатно дејство могуће је само кроз Истинску Цркву Христову. Схватајући то, савремени пали свет, руковођен непријатељем нашег Спасења, покушава да Истинску Цркву замени духовним сурогатима и лажним црквама. Стога за Православног Хришћанина ништа не може да буде важније од правог препорода кроз Истински Православну Цркву, чисту Невесту Христову, која чува верност свом Небеском Женику. Изван Цркве немогуће је истинско духовно исцељење и препород појединца и нације. Нека је од Христа Србији милост, а Христу од Србије слава и похвала на вјек вјека. Амин

понедељак, 25. август 2014.

БЛИЦЕВО ЈАЛОВО ИЗВИЊЕЊЕ

Тек што се слегла прашина од убитачне прљаве медијске лавине сручене на Светолазаревски православни омладински камп коју је покренуо „Блиц“ својом „скандалозном“ насловницом „Екстремисти уче децу да пуцају“ у Блицовом недељнику „Блиц Жена“ објављења је готово бајковита репортажа о манастиру Нови Стјеник. Истини за вољу иако долази од пера Блицевог новинара репортажа је професионална да не кажемо реална. За то свака похвала уредници и новинару јер су показали да и под озлоглашеним логом Блица може на светлост дана изаћи и нешто нормално, непристрасно, нехушкачко и немозгоиспирајуће.
Подсећамо да је манастир Нови Стјеник као организатор контраверзног Светолазаревог православног омладинског кампа и као манастир под духовном јурисдикцијом Српске Истински Православне Цркве „Блицем“ сасвим недавно пред лицем јавности оцрњен као опасна милитаристичка, фундаменталистичка, екстремистичка, некаквог зилотског реда секта. У репортажи недељника „Блиц Жена“ за опис Српске Истински Православне Цркве као и самог манастира Нови Стјеник бирају се умерене непристрасне речи: „припадници струје у православљу“, „сматрају да је СПЦ скренула са пута православља“, „сматрају да је једина права вера православна вера“ итд. Иначе, целокупна репортажа је једна тиха прича о животу православних монахиња у врлетима Кучајских планина. Поред очигледног спуштања тензије у вези са „сектом“ којом треба да се позабави држава и МУП у репортажу нису укључени злонамерни коментари разних антисрпских – антицрквених НВО попут Чанкових антифашиста или разних пацифистичких хушкача Перића, Туцића или неког тамо Микића што је такође помак. Ипак, ово својеврсно извињење Блица у стидљивом руху „Блиц Жене“ без адекватне еквивалентности недељног броја Блица са ударним „скандалозним“ насловом преко целе насловне стране свакако је јалово али што би рекао народ „боље ишта него ништа“. 

Нема коментара: