Позивамо све истинске синове и кћери наше Светосавске Српске Истински Православне Цркве, да својим прилозима, узидају себе и своје потомке у живи храм Тела Христовог, вечног и непролазног, и да тиме постану задужбинари попут Немањића светих и свих осталих ктитора српских. Позив је упућен свима да помогну од сувишка свога или од своје смирене лепте, да се реализује пројекат УТЕШИТЕЉЕВА– духовног центра СИПЦ и седишта Истински Православне епископије Утешитељевске. Сваки ваш труд Господ ће изобилно наградити, а при молитвама, непрестано ћете бити пред Богом помињани за спасење душа ваших и за живота и по упокојењу као ктитори и приложници ове нове светиње.

понедељак, 25. август 2014.

БЛИЦЕВО ЈАЛОВО ИЗВИЊЕЊЕ

Тек што се слегла прашина од убитачне прљаве медијске лавине сручене на Светолазаревски православни омладински камп коју је покренуо „Блиц“ својом „скандалозном“ насловницом „Екстремисти уче децу да пуцају“ у Блицовом недељнику „Блиц Жена“ објављења је готово бајковита репортажа о манастиру Нови Стјеник. Истини за вољу иако долази од пера Блицевог новинара репортажа је професионална да не кажемо реална. За то свака похвала уредници и новинару јер су показали да и под озлоглашеним логом Блица може на светлост дана изаћи и нешто нормално, непристрасно, нехушкачко и немозгоиспирајуће.
Подсећамо да је манастир Нови Стјеник као организатор контраверзног Светолазаревог православног омладинског кампа и као манастир под духовном јурисдикцијом Српске Истински Православне Цркве „Блицем“ сасвим недавно пред лицем јавности оцрњен као опасна милитаристичка, фундаменталистичка, екстремистичка, некаквог зилотског реда секта. У репортажи недељника „Блиц Жена“ за опис Српске Истински Православне Цркве као и самог манастира Нови Стјеник бирају се умерене непристрасне речи: „припадници струје у православљу“, „сматрају да је СПЦ скренула са пута православља“, „сматрају да је једина права вера православна вера“ итд. Иначе, целокупна репортажа је једна тиха прича о животу православних монахиња у врлетима Кучајских планина. Поред очигледног спуштања тензије у вези са „сектом“ којом треба да се позабави држава и МУП у репортажу нису укључени злонамерни коментари разних антисрпских – антицрквених НВО попут Чанкових антифашиста или разних пацифистичких хушкача Перића, Туцића или неког тамо Микића што је такође помак. Ипак, ово својеврсно извињење Блица у стидљивом руху „Блиц Жене“ без адекватне еквивалентности недељног броја Блица са ударним „скандалозним“ насловом преко целе насловне стране свакако је јалово али што би рекао народ „боље ишта него ништа“. 

Нема коментара: