Позивамо све истинске синове и кћери наше Светосавске Српске Истински Православне Цркве, да својим прилозима, узидају себе и своје потомке у живи храм Тела Христовог, вечног и непролазног, и да тиме постану задужбинари попут Немањића светих и свих осталих ктитора српских. Позив је упућен свима да помогну од сувишка свога или од своје смирене лепте, да се реализује пројекат УТЕШИТЕЉЕВА– духовног центра СИПЦ и седишта Истински Православне епископије Утешитељевске. Сваки ваш труд Господ ће изобилно наградити, а при молитвама, непрестано ћете бити пред Богом помињани за спасење душа ваших и за живота и по упокојењу као ктитори и приложници ове нове светиње.

недеља, 28. јун 2015.

ВИДОВДАН НА УТЕШИТЕЉЕВУ

На празник светог великомученика кнеза Лазара косовског на Утешитељеву је одслужена свечана архијерејска литургија којом је началствовао преосвећени епископ Акакије  уз саслуживање неколико свештенослужитеља. 
По литургији и освећењу колача и кољива пред делићем моштију светог кнеза Лазара који се чува на Утешитељеву прочитан је веома потресан акатист посвећен светом кнезу Лазару са вапајном коленопреклоном молитвом.
СВЕТИ КНЕЖЕ ЛАЗАРЕ МОЛИ БОГА ЗА НАС! Нема коментара: