Позивамо све православне хришћане на стојање у Истини, на покајну молитву и јединство око своје Свете Мајке – Светосавске Истински Православне Цркве. Духовни препород сваке људске душе и друштва у целини могућ је само кроз покајање и саборно учешће свих нас у Телу Христовом, у Коме дејствује Дух Свети – Дух Истине и Љубави. Губитак истинске саборности у друштву води ка губитку причасности Телу Христовом, ка губитку дејства благодати Духа Светога на то друштво. Благодатно дејство могуће је само кроз Истинску Цркву Христову. Схватајући то, савремени пали свет, руковођен непријатељем нашег Спасења, покушава да Истинску Цркву замени духовним сурогатима и лажним црквама. Стога за Православног Хришћанина ништа не може да буде важније од правог препорода кроз Истински Православну Цркву, чисту Невесту Христову, која чува верност свом Небеском Женику. Изван Цркве немогуће је истинско духовно исцељење и препород појединца и нације. Нека је од Христа Србији милост, а Христу од Србије слава и похвала на вјек вјека. Амин

недеља, 27. мај 2018.

ДУХОВДАН - СЛАВА УТЕШИТЕЉЕВА 2018. ГОДИНЕ


Празник Духовдан, Свету Педесетницу, рођендан и врховни печат наше Свете Православне Цркве, прославили смо и као славу епископије светом архијерејском Литургијом којом је началствовао преосвећени епископ Акакије Утешитељевски уз саслуживање његовог преосвештенства епископа Нектарија Шумадијског и осталог клира епархије Утешитељевске. 

По замвоној молитви обављен је свечани крсни ход- литија, а по освећењу славскок кољива и колача и оптуста свете литиргије уследила је трпеза љубави, где смо у заједничкој радости наставило празновање уз пригодне беседе и здравице.


Од свег срца честитамо овај величанствени празника свима вернима и пријатељима нашег манастира уз молитву и жељу да Дух Свети дође и усели се у све нас и очисти нас од сваке нечистоте и да спасе душе наше!

Нема коментара: