Позивамо све православне хришћане на стојање у Истини, на покајну молитву и јединство око своје Свете Мајке – Светосавске Истински Православне Цркве. Духовни препород сваке људске душе и друштва у целини могућ је само кроз покајање и саборно учешће свих нас у Телу Христовом, у Коме дејствује Дух Свети – Дух Истине и Љубави. Губитак истинске саборности у друштву води ка губитку причасности Телу Христовом, ка губитку дејства благодати Духа Светога на то друштво. Благодатно дејство могуће је само кроз Истинску Цркву Христову. Схватајући то, савремени пали свет, руковођен непријатељем нашег Спасења, покушава да Истинску Цркву замени духовним сурогатима и лажним црквама. Стога за Православног Хришћанина ништа не може да буде важније од правог препорода кроз Истински Православну Цркву, чисту Невесту Христову, која чува верност свом Небеском Женику. Изван Цркве немогуће је истинско духовно исцељење и препород појединца и нације. Нека је од Христа Србији милост, а Христу од Србије слава и похвала на вјек вјека. Амин

недеља, 27. јануар 2019.

СВЕТОСАВСКА ПРИРЕДБАДанас, на Савиндан после свете литургије, одржана је традиционална дечија светосавска приредба где су србчад својим песмицама и рецитацијама прославили Српску славу, свога оца, Светог Саву. 
И поред озбиљних снежних падавина. које су изазвале вишедневни саобраћајни колапс, а посебно опасне поледице на путевима, доста родитеља се са вером и храброшћу одважило да са децом не пропусте овај највећи српски празник, како га неки зову, Српски Васкрс, у коме дечица узимају посебно учешће. Приредба је била заиста богата разноликошћу песама и рецитација, креативношћу али и симпатичном стидљивошћу и тремом најмлађих извођаћа. Преосвећени епископ Акакије је сваком учеснику приредбе даривао посебно уготовљене светосавске пакетића.
СВЕТИ САВА СРБЕ ВОЛИ И ЗА ЊИХ СЕ БОГУ МОЛИ!Нема коментара: