Позивамо све истинске синове и кћери наше Светосавске Српске Истински Православне Цркве, да својим прилозима, узидају себе и своје потомке у живи храм Тела Христовог, вечног и непролазног, и да тиме постану задужбинари попут Немањића светих и свих осталих ктитора српских. Позив је упућен свима да помогну од сувишка свога или од своје смирене лепте, да се реализује пројекат УТЕШИТЕЉЕВА– духовног центра СИПЦ и седишта Истински Православне епископије Утешитељевске. Сваки ваш труд Господ ће изобилно наградити, а при молитвама, непрестано ћете бити пред Богом помињани за спасење душа ваших и за живота и по упокојењу као ктитори и приложници ове нове светиње.

четвртак, 01. новембар 2012.

СПЦ ХОЋЕ ДА РУШИ ОБЈЕКТЕ НА УТЕШИТЕЉЕВУ

Некада су православне храмове рушили усташе, муслимани и комунисти, а данас то ради екуменска СПЦОТПОЧЕО ПРОГОН НА СРПСКУ ИПЦ У РАЉИ

Године 2011. за потребе Српске ИПЦ у селу Раљи недалеко од Београда купљено је имање које је прозвано Утешитељево. На имању је планирана изградња скромног комплекса који би вршио функцију административног и духовног центра Српске ИПЦ, тачније епископије СИПЦ. Те године у великом шатору на имању је, на дан св. Педесетнице – славе Утешитељева, уз присуство великог броја верника и гостију одслужена прва торжествена литургија.


Нема коментара: