Позивамо све православне хришћане на стојање у Истини, на покајну молитву и јединство око своје Свете Мајке – Светосавске Истински Православне Цркве. Духовни препород сваке људске душе и друштва у целини могућ је само кроз покајање и саборно учешће свих нас у Телу Христовом, у Коме дејствује Дух Свети – Дух Истине и Љубави. Губитак истинске саборности у друштву води ка губитку причасности Телу Христовом, ка губитку дејства благодати Духа Светога на то друштво. Благодатно дејство могуће је само кроз Истинску Цркву Христову. Схватајући то, савремени пали свет, руковођен непријатељем нашег Спасења, покушава да Истинску Цркву замени духовним сурогатима и лажним црквама. Стога за Православног Хришћанина ништа не може да буде важније од правог препорода кроз Истински Православну Цркву, чисту Невесту Христову, која чува верност свом Небеском Женику. Изван Цркве немогуће је истинско духовно исцељење и препород појединца и нације.

четвртак, 1. новембар 2012.

СПЦ ХОЋЕ ДА РУШИ ОБЈЕКТЕ НА УТЕШИТЕЉЕВУ

Некада су православне храмове рушили усташе, муслимани и комунисти, а данас то ради екуменска СПЦОТПОЧЕО ПРОГОН НА СРПСКУ ИПЦ У РАЉИ

Године 2011. за потребе Српске ИПЦ у селу Раљи недалеко од Београда купљено је имање које је прозвано Утешитељево. На имању је планирана изградња скромног комплекса који би вршио функцију административног и духовног центра Српске ИПЦ, тачније епископије СИПЦ. Те године у великом шатору на имању је, на дан св. Педесетнице – славе Утешитељева, уз присуство великог броја верника и гостију одслужена прва торжествена литургија.


Нема коментара: