Позивамо све истинске синове и кћери наше Светосавске Српске Истински Православне Цркве, да својим прилозима, узидају себе и своје потомке у живи храм Тела Христовог, вечног и непролазног, и да тиме постану задужбинари попут Немањића светих и свих осталих ктитора српских. Позив је упућен свима да помогну од сувишка свога или од своје смирене лепте, да се реализује пројекат УТЕШИТЕЉЕВА– духовног центра СИПЦ и седишта Истински Православне епископије Утешитељевске. Сваки ваш труд Господ ће изобилно наградити, а при молитвама, непрестано ћете бити пред Богом помињани за спасење душа ваших и за живота и по упокојењу као ктитори и приложници ове нове светиње.

понедељак, 28. јануар 2013.

САВИНДАН 2013.


ВЕЛИКА РАДОСТ, ВЕЛИКА УТЕХА - САВИНДАН
 НА УТЕШИТЕЉЕВУ!

После терористичког напада од стране фанатика екуменистичке СПЦ на Утешитељево, удостојили смо се да нарочито торжествено (победнички) прославимо наш највећи српски празник - Српски Васкрс - светог оца нашег Саву. Иако, због лоших времениских прилика (снежне падавине) многи нису били у могућности да нам се придруже у прослави Савиндана, окупио се поприлично велики број људи тако да је храм Утешитељева био тесан да се сви комотно сместе у њега. 
Заиста, прославити светог Саву на светосавском - мученичком Утешитељеву са својим српским истински православним епископом и са пострадавшим исповедником оцем Максимом за све присутне је то била велика духовна утеха. Торжествену службу је као круна овенчала поучна и охрабрујућа беседа његовог преосвештенства Владике Акакија који је тумачећи речи светог оца нашег Саве: "Творите свагда бесмртна дела у Христу, веру чисту и молитву честу" објаснио шта значи бити истински светосавац и истински православац. После божанствене архијерејске литургије у храму се одржала дечија светосавска свечаност где је преосвећени Владика малим светосавцима по отпеваним или изрецитованим песмицама у славу светог Саве делио пакетиће. После ове дирљиве приредбе уследиле су агапе - трпеза љубави. Све у свему, било је предивно и изнад свега торжествено. 


Слава Богу и Светоме Сави!

Нема коментара: