Позивамо све православне хришћане на стојање у Истини, на покајну молитву и јединство око своје Свете Мајке – Светосавске Истински Православне Цркве. Духовни препород сваке људске душе и друштва у целини могућ је само кроз покајање и саборно учешће свих нас у Телу Христовом, у Коме дејствује Дух Свети – Дух Истине и Љубави. Губитак истинске саборности у друштву води ка губитку причасности Телу Христовом, ка губитку дејства благодати Духа Светога на то друштво. Благодатно дејство могуће је само кроз Истинску Цркву Христову. Схватајући то, савремени пали свет, руковођен непријатељем нашег Спасења, покушава да Истинску Цркву замени духовним сурогатима и лажним црквама. Стога за Православног Хришћанина ништа не може да буде важније од правог препорода кроз Истински Православну Цркву, чисту Невесту Христову, која чува верност свом Небеском Женику. Изван Цркве немогуће је истинско духовно исцељење и препород појединца и нације.

понедељак, 28. јануар 2013.

САВИНДАН 2013.


ВЕЛИКА РАДОСТ, ВЕЛИКА УТЕХА - САВИНДАН
 НА УТЕШИТЕЉЕВУ!

После терористичког напада од стране фанатика екуменистичке СПЦ на Утешитељево, удостојили смо се да нарочито торжествено (победнички) прославимо наш највећи српски празник - Српски Васкрс - светог оца нашег Саву. Иако, због лоших времениских прилика (снежне падавине) многи нису били у могућности да нам се придруже у прослави Савиндана, окупио се поприлично велики број људи тако да је храм Утешитељева био тесан да се сви комотно сместе у њега. 
Заиста, прославити светог Саву на светосавском - мученичком Утешитељеву са својим српским истински православним епископом и са пострадавшим исповедником оцем Максимом за све присутне је то била велика духовна утеха. Торжествену службу је као круна овенчала поучна и охрабрујућа беседа његовог преосвештенства Владике Акакија који је тумачећи речи светог оца нашег Саве: "Творите свагда бесмртна дела у Христу, веру чисту и молитву честу" објаснио шта значи бити истински светосавац и истински православац. После божанствене архијерејске литургије у храму се одржала дечија светосавска свечаност где је преосвећени Владика малим светосавцима по отпеваним или изрецитованим песмицама у славу светог Саве делио пакетиће. После ове дирљиве приредбе уследиле су агапе - трпеза љубави. Све у свему, било је предивно и изнад свега торжествено. 


Слава Богу и Светоме Сави!

Нема коментара: