Позивамо све истинске синове и кћери наше Светосавске Српске Истински Православне Цркве, да својим прилозима, узидају себе и своје потомке у живи храм Тела Христовог, вечног и непролазног, и да тиме постану задужбинари попут Немањића светих и свих осталих ктитора српских. Позив је упућен свима да помогну од сувишка свога или од своје смирене лепте, да се реализује пројекат УТЕШИТЕЉЕВА– духовног центра СИПЦ и седишта Истински Православне епископије Утешитељевске. Сваки ваш труд Господ ће изобилно наградити, а при молитвама, непрестано ћете бити пред Богом помињани за спасење душа ваших и за живота и по упокојењу као ктитори и приложници ове нове светиње.

недеља, 03. фебруар 2013.

УТЕШИТЕЉЕВО ПОСЛЕ НАПАДА

КРВ МУЧЕНИКА СЕМЕ ЈЕ ХРИШЋАНА!

Утешитељево је после мучког терористичког напада букнуло животом. Пострадавши верни слуга Божији, јеромонах Максим премештен у Деспотовац ради бољих услова опоравка који ће потрајати. Благословом преосвећеног владике Акакија на Утешитељеву су одређена стална дежурства верних на челу са једним свештенослужитељем. Такође, одрђено је да се свакодневно служе божанске литургије на којима се узносе молитве против прогона Цркве и мољења за здравље и опоравак оца Максима. Током недеље и за викенд на Утешитељеву се окупља поприличан број људи. Овај безкрупулозни акт насиља од стране заслепљених мржњом фанатика званичне екуменистичке цркве уперен против истинског православља привукао је и привлачи благоразумне и истинољубиве људе који су огорчени политиком званичне цркве. Неки од њих долазе само да донесу помоћ и да пруже подршку, а неки се озбиљно интересују да напусте Београдску патријаршију и да приђу Светосавској, антиекуменистичкој СИПЦ. Заиста, крв мученика семе је хришћана! 
У једноме опису мучења хришћана под персијским царем Сапором каже се: „мачеви се утупеше, маченосци заморише — а Крст се све више уздизаше и блисташе из крви мученика Христових." Колико и колико су пута гонитељи хришћана самоуверено мислили, да су свршили са хришћанством за свагда! У ствари они су свршавали свој живот док се хришћанство увек изнова зеленило и цветало. Па ипак, и поред тога искуства неки наши савременици мисле, да се хришћанска вера може силом искоренити. Но само не кажу, којим начином? и заборављају, да су сви начини безбројно већ пута пробани, и сви безуспешно. С разлогом је Тертулијан довикнуо незнабошцима: „Узалуд пролевате крв нашу: крв мученика семе је хришћана".

1 коментар:

Анониман је рекао...

Подршка свима онима којима Исус Христос , Господ наш , у срцу !