Позивамо све православне хришћане на стојање у Истини, на покајну молитву и јединство око своје Свете Мајке – Светосавске Истински Православне Цркве. Духовни препород сваке људске душе и друштва у целини могућ је само кроз покајање и саборно учешће свих нас у Телу Христовом, у Коме дејствује Дух Свети – Дух Истине и Љубави. Губитак истинске саборности у друштву води ка губитку причасности Телу Христовом, ка губитку дејства благодати Духа Светога на то друштво. Благодатно дејство могуће је само кроз Истинску Цркву Христову. Схватајући то, савремени пали свет, руковођен непријатељем нашег Спасења, покушава да Истинску Цркву замени духовним сурогатима и лажним црквама. Стога за Православног Хришћанина ништа не може да буде важније од правог препорода кроз Истински Православну Цркву, чисту Невесту Христову, која чува верност свом Небеском Женику. Изван Цркве немогуће је истинско духовно исцељење и препород појединца и нације.

недеља, 3. фебруар 2013.

УТЕШИТЕЉЕВО ПОСЛЕ НАПАДА

КРВ МУЧЕНИКА СЕМЕ ЈЕ ХРИШЋАНА!

Утешитељево је после мучког терористичког напада букнуло животом. Пострадавши верни слуга Божији, јеромонах Максим премештен у Деспотовац ради бољих услова опоравка који ће потрајати. Благословом преосвећеног владике Акакија на Утешитељеву су одређена стална дежурства верних на челу са једним свештенослужитељем. Такође, одрђено је да се свакодневно служе божанске литургије на којима се узносе молитве против прогона Цркве и мољења за здравље и опоравак оца Максима. Током недеље и за викенд на Утешитељеву се окупља поприличан број људи. Овај безкрупулозни акт насиља од стране заслепљених мржњом фанатика званичне екуменистичке цркве уперен против истинског православља привукао је и привлачи благоразумне и истинољубиве људе који су огорчени политиком званичне цркве. Неки од њих долазе само да донесу помоћ и да пруже подршку, а неки се озбиљно интересују да напусте Београдску патријаршију и да приђу Светосавској, антиекуменистичкој СИПЦ. Заиста, крв мученика семе је хришћана! 
У једноме опису мучења хришћана под персијским царем Сапором каже се: „мачеви се утупеше, маченосци заморише — а Крст се све више уздизаше и блисташе из крви мученика Христових." Колико и колико су пута гонитељи хришћана самоуверено мислили, да су свршили са хришћанством за свагда! У ствари они су свршавали свој живот док се хришћанство увек изнова зеленило и цветало. Па ипак, и поред тога искуства неки наши савременици мисле, да се хришћанска вера може силом искоренити. Но само не кажу, којим начином? и заборављају, да су сви начини безбројно већ пута пробани, и сви безуспешно. С разлогом је Тертулијан довикнуо незнабошцима: „Узалуд пролевате крв нашу: крв мученика семе је хришћана".

1 коментар:

Анониман је рекао...

Подршка свима онима којима Исус Христос , Господ наш , у срцу !