Позивамо све православне хришћане на стојање у Истини, на покајну молитву и јединство око своје Свете Мајке – Светосавске Истински Православне Цркве. Духовни препород сваке људске душе и друштва у целини могућ је само кроз покајање и саборно учешће свих нас у Телу Христовом, у Коме дејствује Дух Свети – Дух Истине и Љубави. Губитак истинске саборности у друштву води ка губитку причасности Телу Христовом, ка губитку дејства благодати Духа Светога на то друштво. Благодатно дејство могуће је само кроз Истинску Цркву Христову. Схватајући то, савремени пали свет, руковођен непријатељем нашег Спасења, покушава да Истинску Цркву замени духовним сурогатима и лажним црквама. Стога за Православног Хришћанина ништа не може да буде важније од правог препорода кроз Истински Православну Цркву, чисту Невесту Христову, која чува верност свом Небеском Женику. Изван Цркве немогуће је истинско духовно исцељење и препород појединца и нације.

понедељак, 31. март 2014.

Утешитељево добило две светиње

Нове светиње Утешитељева
По благослову игуманије манастира Нови Стјеник мати Ефросиније, а на духовно укрепљење свим верницима и ходочасницима Утешитељева на дар од манастира Нови Стјеник Утешитељево је добило две светиње. Од стране новостјеничке иконописачке радионице за Утешитељево су насликане две иконе: Светитеља Филарета Њујоршког новог исповедника и светитеља Јована Шангајског и Санфранциског чудотворца. У иконе су уграђени мошчевици, а у мошчевике постављене светиње. У икони светог Филарета уграђен је делић његове архијерејске одежде, а у икону светог Јована уграђена је честица његових светих чудотворних моштију.
Ове светиње, од пре неки дан, нашле су своје стално место у Утешитељевском храму преподобне Екатерине Лесненске и Хоповске на доњем Утешитељеву те су на тај начин стално приступачне свим верницима и ходочасницима ради поклоњења и целивања.
Молитвама света два јерарха истински православна исповедника и чудотвораца нека нам Господ да покајање и опроштај сагрешења наших и да нас укрепи у стајању за одбрану вере у овим временима свеотпадништва и јереси. Амин.

1 коментар:

Dr. Ristic је рекао...

Слава Господу