Позивамо све православне хришћане на стојање у Истини, на покајну молитву и јединство око своје Свете Мајке – Светосавске Истински Православне Цркве. Духовни препород сваке људске душе и друштва у целини могућ је само кроз покајање и саборно учешће свих нас у Телу Христовом, у Коме дејствује Дух Свети – Дух Истине и Љубави. Губитак истинске саборности у друштву води ка губитку причасности Телу Христовом, ка губитку дејства благодати Духа Светога на то друштво. Благодатно дејство могуће је само кроз Истинску Цркву Христову. Схватајући то, савремени пали свет, руковођен непријатељем нашег Спасења, покушава да Истинску Цркву замени духовним сурогатима и лажним црквама. Стога за Православног Хришћанина ништа не може да буде важније од правог препорода кроз Истински Православну Цркву, чисту Невесту Христову, која чува верност свом Небеском Женику. Изван Цркве немогуће је истинско духовно исцељење и препород појединца и нације.

недеља, 22. март 2020.

МОЛЕБАН ПРЕСВЕТОЈ БОГОРОДИЦИ
На основу указа Саопштења Светог Архијерејског Савета СИПЦ од 15. марта (Погледајте цело Саопштење), издатог у вези корона вируса у којем је Архијерејски Савет СИПЦ наложио свом свештенству, служење молебана Престветој Богородици, на Утешитељеву, на крстопоклону недељу, после свете литургије, одржан је молебан којим је началствовао преосвећени епископ Акакије. 
На молебану су узнесене молитве Пресветој Богородици да пода свим слугама Божијим благодатну заштиту и избављење од сваке невоље.

Нема коментара: