Позивамо све православне хришћане на стојање у Истини, на покајну молитву и јединство око своје Свете Мајке – Светосавске Истински Православне Цркве. Духовни препород сваке људске душе и друштва у целини могућ је само кроз покајање и саборно учешће свих нас у Телу Христовом, у Коме дејствује Дух Свети – Дух Истине и Љубави. Губитак истинске саборности у друштву води ка губитку причасности Телу Христовом, ка губитку дејства благодати Духа Светога на то друштво. Благодатно дејство могуће је само кроз Истинску Цркву Христову. Схватајући то, савремени пали свет, руковођен непријатељем нашег Спасења, покушава да Истинску Цркву замени духовним сурогатима и лажним црквама. Стога за Православног Хришћанина ништа не може да буде важније од правог препорода кроз Истински Православну Цркву, чисту Невесту Христову, која чува верност свом Небеском Женику. Изван Цркве немогуће је истинско духовно исцељење и препород појединца и нације.

понедељак, 21. мај 2012.

ИЗГРАДЊА ПРИВРЕМЕНОГ ХРАМА на доњем нивоу

Основа новца за изградњу главног пројекта на горњем нивоу још увек није прикупљена, а потреба постојања храма, макар он био и монтажни - привремен и те како постоји. Стога, са благословом Владике Акакија отпочета је реализација изградње ове привремене богомоље и то на доњем нивоу Утешитељева.

ПРВА ФАЗА
Прикупљених новчаних средстава има за прву фазу радова која подразумева изливање бетонске плоча - темеља (већ урађено) и да се на њу постави зидна и кровна конструкција од дрвених греда (костур),
као и то да се те конструкције обложе дрвеним плочама (OSB плоче). Завршна ставка прве фазе радова је кровни покривач - Тегола.

ШТА ПОДРАЗУМЕВА ДРУГА ФАЗА?
Друга фаза радова подразумева изолацију зидова и крова; уређење спољашњих (стиропор фасада) и унутрашњих (гипсане плоче) зидова. За другу фазу новчаних средстава недостаје. Зато апелујемо на све оне који желе, хоће и могу помоћи да се на Утешитељеву што пре подигне дрвени монтажни објекат у коме ће моћи да се служи света Литургија. Свака и најмања новчана помоћ је драгоцена.
Ако Бог да ускоро ћемо видети и прве обрисе овог привременог храма на Утешитељеву









Нема коментара: