Позивамо све православне хришћане на стојање у Истини, на покајну молитву и јединство око своје Свете Мајке – Светосавске Истински Православне Цркве. Духовни препород сваке људске душе и друштва у целини могућ је само кроз покајање и саборно учешће свих нас у Телу Христовом, у Коме дејствује Дух Свети – Дух Истине и Љубави. Губитак истинске саборности у друштву води ка губитку причасности Телу Христовом, ка губитку дејства благодати Духа Светога на то друштво. Благодатно дејство могуће је само кроз Истинску Цркву Христову. Схватајући то, савремени пали свет, руковођен непријатељем нашег Спасења, покушава да Истинску Цркву замени духовним сурогатима и лажним црквама. Стога за Православног Хришћанина ништа не може да буде важније од правог препорода кроз Истински Православну Цркву, чисту Невесту Христову, која чува верност свом Небеском Женику. Изван Цркве немогуће је истинско духовно исцељење и препород појединца и нације. Нека је од Христа Србији милост, а Христу од Србије слава и похвала на вјек вјека. Амин

понедељак, 23. септембар 2013.

Рукоположен свештеник назначен за службу на Утешитељеву

Његово преосвештенство Владика Акакије са Оцем Јованом и попадијом Јованом
У суботу 21. септембра по грађанском календару, на Утешитељеву, на празник Рођења Пресвете Богородице Преосвећени владика Акакије рукоположио је чтеца Јована Ристића у чин ђакона, а сутрадан 22. септембра на празник светих Јоакима и Ане у чин свештеника.
Отац Јован Ристић је назначен за свештенослужитеља Утешитељева.

Досадашњи свештенослужитељ Утешитељева јеромонах Максим одлуком преосвећеног епископа Акакија због црквено - пастирских потреба премештен је на службу у Ћирилометодијевски манастир Угоре на Фрушкој Гори.Нема коментара: