Позивамо све истинске синове и кћери наше Светосавске Српске Истински Православне Цркве, да својим прилозима, узидају себе и своје потомке у живи храм Тела Христовог, вечног и непролазног, и да тиме постану задужбинари попут Немањића светих и свих осталих ктитора српских. Позив је упућен свима да помогну од сувишка свога или од своје смирене лепте, да се реализује пројекат УТЕШИТЕЉЕВА– духовног центра СИПЦ и седишта Истински Православне епископије Утешитељевске. Сваки ваш труд Господ ће изобилно наградити, а при молитвама, непрестано ћете бити пред Богом помињани за спасење душа ваших и за живота и по упокојењу као ктитори и приложници ове нове светиње.

понедељак, 23. септембар 2013.

Рукоположен свештеник назначен за службу на Утешитељеву

Његово преосвештенство Владика Акакије са Оцем Јованом и попадијом Јованом
У суботу 21. септембра по грађанском календару, на Утешитељеву, на празник Рођења Пресвете Богородице Преосвећени владика Акакије рукоположио је чтеца Јована Ристића у чин ђакона, а сутрадан 22. септембра на празник светих Јоакима и Ане у чин свештеника.
Отац Јован Ристић је назначен за свештенослужитеља Утешитељева.

Досадашњи свештенослужитељ Утешитељева јеромонах Максим одлуком преосвећеног епископа Акакија због црквено - пастирских потреба премештен је на службу у Ћирилометодијевски манастир Угоре на Фрушкој Гори.Нема коментара: