Позивамо све православне хришћане на стојање у Истини, на покајну молитву и јединство око своје Свете Мајке – Светосавске Истински Православне Цркве. Духовни препород сваке људске душе и друштва у целини могућ је само кроз покајање и саборно учешће свих нас у Телу Христовом, у Коме дејствује Дух Свети – Дух Истине и Љубави. Губитак истинске саборности у друштву води ка губитку причасности Телу Христовом, ка губитку дејства благодати Духа Светога на то друштво. Благодатно дејство могуће је само кроз Истинску Цркву Христову. Схватајући то, савремени пали свет, руковођен непријатељем нашег Спасења, покушава да Истинску Цркву замени духовним сурогатима и лажним црквама. Стога за Православног Хришћанина ништа не може да буде важније од правог препорода кроз Истински Православну Цркву, чисту Невесту Христову, која чува верност свом Небеском Женику. Изван Цркве немогуће је истинско духовно исцељење и препород појединца и нације. Нека је од Христа Србији милост, а Христу од Србије слава и похвала на вјек вјека. Амин

уторак, 14. јануар 2014.

Освећење звона

На празник Обрезања Господњег и светог Василија великог после празничне литургије свештенство Утешитељева на челу са јерејем Стефаном Николићем осветили су звоно за Утешитељево.
Благослови Боже звоно ово да, чувши глас звоњења његова, непријатељске силе ваздушне одступе далеко од насеља верних Твојих и да се угасе све њихове огњене стреле уперене на нас.
Уз кропљење светом водом, освећење звона прате и веома моћне молитве освећења. Ради духовног назидања наших верника навешћемо део једне од прочитаних молитава на савременом српском језику:

"Господе Боже наш, желећи да Те сви верни Твоји свагда славе и Теби се клањају, Ти си у Старом Завету наредио слуги Своме законодавцу Мојсеју да направи сребрне трубе и да у њих трубе синови Аронови, свештеници, када Ти приносе Жртве, да би народ Твој, чувши трубни глас, био готов поклонити се Теби и сабрати се ради приношења жртава Теби, и у време борби на глас ових труба јуначки се наоружао за победу над непријатељима. И сада, Господару Пресвети, смирено Те молимо: погледај милостиво на усрдно мољење нас недостојних слугу Твојих, и Звоно ово, начињено ради служења Цркви Твојој Светој, а у славу величанственог и свесветог и обожаваног Имена Твога, благослови и освети и улиј у њега силу благодати Твоје Светим Небеским благословом Твојим и балгодаћу Свеосвећујућег Духа Твог, како би се верне слуге Твоје, чујући глас звоњења, утврђивали у побожности и вери, и јуначки одолевали свима ђаволским нападима, и побеђивали их молитвама и свагдашњим слављењем Тебе Истинитог Бога, и хитали Цркви на молитву и слављење Светог Имена Твог дању и ноћу; и како би глас његов умиривао и заустављао и уништавао опаке олује, град и вихоре и громове страшне и муње и штетне непогоде ваздушне..." 
Користимо ову прилику да заблагодаримо приложницима овог звона са молитвеном жељом да им Господ узврати сваким добром земаљским и небеским. Уз то, молимо Милостивог Господа да подари благодат да се сви који слушају звоњење овог звона, дању или ноћу, покрену на прослављање Светог Имена Његовог. Амин.

Нема коментара: