Позивамо све истинске синове и кћери наше Светосавске Српске Истински Православне Цркве, да својим прилозима, узидају себе и своје потомке у живи храм Тела Христовог, вечног и непролазног, и да тиме постану задужбинари попут Немањића светих и свих осталих ктитора српских. Позив је упућен свима да помогну од сувишка свога или од своје смирене лепте, да се реализује пројекат УТЕШИТЕЉЕВА– духовног центра СИПЦ и седишта Истински Православне епископије Утешитељевске. Сваки ваш труд Господ ће изобилно наградити, а при молитвама, непрестано ћете бити пред Богом помињани за спасење душа ваших и за живота и по упокојењу као ктитори и приложници ове нове светиње.

уторак, 14. јануар 2014.

Освећење звона

На празник Обрезања Господњег и светог Василија великог после празничне литургије свештенство Утешитељева на челу са јерејем Стефаном Николићем осветили су звоно за Утешитељево.
Благослови Боже звоно ово да, чувши глас звоњења његова, непријатељске силе ваздушне одступе далеко од насеља верних Твојих и да се угасе све њихове огњене стреле уперене на нас.
Уз кропљење светом водом, освећење звона прате и веома моћне молитве освећења. Ради духовног назидања наших верника навешћемо део једне од прочитаних молитава на савременом српском језику:

"Господе Боже наш, желећи да Те сви верни Твоји свагда славе и Теби се клањају, Ти си у Старом Завету наредио слуги Своме законодавцу Мојсеју да направи сребрне трубе и да у њих трубе синови Аронови, свештеници, када Ти приносе Жртве, да би народ Твој, чувши трубни глас, био готов поклонити се Теби и сабрати се ради приношења жртава Теби, и у време борби на глас ових труба јуначки се наоружао за победу над непријатељима. И сада, Господару Пресвети, смирено Те молимо: погледај милостиво на усрдно мољење нас недостојних слугу Твојих, и Звоно ово, начињено ради служења Цркви Твојој Светој, а у славу величанственог и свесветог и обожаваног Имена Твога, благослови и освети и улиј у њега силу благодати Твоје Светим Небеским благословом Твојим и балгодаћу Свеосвећујућег Духа Твог, како би се верне слуге Твоје, чујући глас звоњења, утврђивали у побожности и вери, и јуначки одолевали свима ђаволским нападима, и побеђивали их молитвама и свагдашњим слављењем Тебе Истинитог Бога, и хитали Цркви на молитву и слављење Светог Имена Твог дању и ноћу; и како би глас његов умиривао и заустављао и уништавао опаке олује, град и вихоре и громове страшне и муње и штетне непогоде ваздушне..." 
Користимо ову прилику да заблагодаримо приложницима овог звона са молитвеном жељом да им Господ узврати сваким добром земаљским и небеским. Уз то, молимо Милостивог Господа да подари благодат да се сви који слушају звоњење овог звона, дању или ноћу, покрену на прослављање Светог Имена Његовог. Амин.

Нема коментара: