Позивамо све истинске синове и кћери наше Светосавске Српске Истински Православне Цркве, да својим прилозима, узидају себе и своје потомке у живи храм Тела Христовог, вечног и непролазног, и да тиме постану задужбинари попут Немањића светих и свих осталих ктитора српских. Позив је упућен свима да помогну од сувишка свога или од своје смирене лепте, да се реализује пројекат УТЕШИТЕЉЕВА– духовног центра СИПЦ и седишта Истински Православне епископије Утешитељевске. Сваки ваш труд Господ ће изобилно наградити, а при молитвама, непрестано ћете бити пред Богом помињани за спасење душа ваших и за живота и по упокојењу као ктитори и приложници ове нове светиње.

уторак, 07. јануар 2014.

БОЖИЋ НА УТЕШИТЕЉЕВУ


На Утешитељеву, на Бадње вече, владика Акакије је осветио и наложио Бадњак. После освећења и налагања Бадњака уз појање тропара "Рождество твоје" Раљу је обасјала светлост утешитељевског Бадњака и ватромета док је одјекивала снажна пуцњава и праскови петарди.Сутрадан, на сам Божић владика Акакије Утешитељевски началствовао је празничном архијерејском Литургијом уз саслуживање утешитељевског свештенства јеромонаха Наума, јереја Јована и јерођакона Арсенија.

Пред крај литургије присутној деци владика Акакије је уручио божићне пакетиће. Потом је уследила трпеза љубави на којој је владика изломио чесницу и поделио је свима присутнима.


МИР БОЖИЈИ - ХРИСТОС СЕ РОДИ!

1 коментар:

ciparis је рекао...

МИР БОЖИЈИ - ХРИСТОС СЕ РОДИ!
Нека Богомладенац Емануил буде стално са Вама до Спасења.
Поздрав Хаџи Ђорђе.