Позивамо све православне хришћане на стојање у Истини, на покајну молитву и јединство око своје Свете Мајке – Светосавске Истински Православне Цркве. Духовни препород сваке људске душе и друштва у целини могућ је само кроз покајање и саборно учешће свих нас у Телу Христовом, у Коме дејствује Дух Свети – Дух Истине и Љубави. Губитак истинске саборности у друштву води ка губитку причасности Телу Христовом, ка губитку дејства благодати Духа Светога на то друштво. Благодатно дејство могуће је само кроз Истинску Цркву Христову. Схватајући то, савремени пали свет, руковођен непријатељем нашег Спасења, покушава да Истинску Цркву замени духовним сурогатима и лажним црквама. Стога за Православног Хришћанина ништа не може да буде важније од правог препорода кроз Истински Православну Цркву, чисту Невесту Христову, која чува верност свом Небеском Женику. Изван Цркве немогуће је истинско духовно исцељење и препород појединца и нације. Нека је од Христа Србији милост, а Христу од Србије слава и похвала на вјек вјека. Амин

уторак, 07. јануар 2014.

БОЖИЋ НА УТЕШИТЕЉЕВУ


На Утешитељеву, на Бадње вече, владика Акакије је осветио и наложио Бадњак. После освећења и налагања Бадњака уз појање тропара "Рождество твоје" Раљу је обасјала светлост утешитељевског Бадњака и ватромета док је одјекивала снажна пуцњава и праскови петарди.Сутрадан, на сам Божић владика Акакије Утешитељевски началствовао је празничном архијерејском Литургијом уз саслуживање утешитељевског свештенства јеромонаха Наума, јереја Јована и јерођакона Арсенија.

Пред крај литургије присутној деци владика Акакије је уручио божићне пакетиће. Потом је уследила трпеза љубави на којој је владика изломио чесницу и поделио је свима присутнима.


МИР БОЖИЈИ - ХРИСТОС СЕ РОДИ!

1 коментар:

ciparis је рекао...

МИР БОЖИЈИ - ХРИСТОС СЕ РОДИ!
Нека Богомладенац Емануил буде стално са Вама до Спасења.
Поздрав Хаџи Ђорђе.