Позивамо све православне хришћане на стојање у Истини, на покајну молитву и јединство око своје Свете Мајке – Светосавске Истински Православне Цркве. Духовни препород сваке људске душе и друштва у целини могућ је само кроз покајање и саборно учешће свих нас у Телу Христовом, у Коме дејствује Дух Свети – Дух Истине и Љубави. Губитак истинске саборности у друштву води ка губитку причасности Телу Христовом, ка губитку дејства благодати Духа Светога на то друштво. Благодатно дејство могуће је само кроз Истинску Цркву Христову. Схватајући то, савремени пали свет, руковођен непријатељем нашег Спасења, покушава да Истинску Цркву замени духовним сурогатима и лажним црквама. Стога за Православног Хришћанина ништа не може да буде важније од правог препорода кроз Истински Православну Цркву, чисту Невесту Христову, која чува верност свом Небеском Женику. Изван Цркве немогуће је истинско духовно исцељење и препород појединца и нације.

среда, 24. септембар 2014.

Порука његовог преосвештенства Акакија епископа Утешитељевског поводом "Параде поноса 2014"


ГРАЂАНИ И ГРАЂАНКЕ СОДОМЉАНИ, ВИ И ВАША СОДОМСКА РЕВОЛУЦИЈА
У СРБИЈИ НИСТЕ ДОБРОДОШЛИ! 

„И рече Господ: вика је у Содому велика и грех је њихов грдан. Зато ћу сићи  да видим еда ли све чине као што вика дође преда ме; ако ли није тако да знам“ (1. Мој. 18
;20-21)

У недељу 28. септембра по грађанском календару свако ко себе сматра православним хришћанином мора
на достојанствен и ненасилан начин рећи своје „НЕ!“ грађанима Содомљанима, који ће уз подршку проевропских демократских власти бестидно марширати српском престоницом тражећи од нас, православних Срба, да Содомски грех прихватимо као нормалну појаву без које Србији нема места у морално посрнулој и антихришћанској Европској Унији.

Ко су грађани Содомљани и какве су последице њихове полноизопачене и неморалне револуције, коју по ко зна који пут покушавају да спроводу ових дана у Београду?   
Да ли знате, браћо и сестре Срби, старозаветну причу о праведном Лоту и граду Содому? Та прича треба да нам открије са каквом се богомрском пошасти сусреће српска престоница – Београд, а преко ње и цео српски народ.
Праведни слуга Божији Лот није подржавао, штитио и оправдавао своје суграђане Содомљане који су упражњавали противприродни богомрски грех мужеложништва (хомосексуализма, педерастије). Бог је послао два Анђела да погубе град Содом са целом околином зато што је ужасни вапај греха содомског дошао до Њега, јер сама природа људска, силована и прљана противприродним блудом, вапије ка Богу покрећући Га на казну. Зато су Анђели и казали Лоту да су послани од Бога како би истребили све који устају против своје природе и тиме гневе свог Творца, Који је природи положио границе моралности. Иначе грађани Содомљани, и старо и младо, како наводи Свето Писмо, практиковали су противприродни блуд не само међусобно, него су на то наводили и друге. Добри Лот је на улазу у град срео два Анђела, у виду двојице прелепих младића, путника и странаца, па их је позвао да преноће у његовом дому. Урадио је ово донекле из разлога да их угости, а донекле из разлога да их заштити и сачува од својих суграђана мужеложника. Путници су се сместили код њега. И још док не беху легли, грађани Содомљани се слегоше око Лотове куће, старо и младо, и викаху Лота да им да странце младиће како би са њима извршили противприродни блуд. А добри Лот им се обрати: „Немојте браћо чинити зла. Ево имам две кћери које су девственице, њих ћу извести, па чините са њима шта вам је воља, само не дирајте те људе, јер су ушли под мој кров“. Свеједно, грађани Содомљани, распаљени не на природни него на противприродни грех, нису хтели Лотове кћери, него управо младиће дошљаке, како би испунили своје одвратне и безаконе похотне жеље. Видећи све то, Анђели Божији послаше на грађане Содомљане слепило, које их је толико поразило да више нису могли наћи не само Лотов дом, него ни своје куће. И рекоше два Анђела Лоту да изведе из града своје најрођеније, јер ће град Содом бити уништен пошто је вика његових противприродних грехова превелика пред Господом. Лот изађе са својом женом и ћеркама из града и Господ пусти са неба камену кишу од сумпора и огња, и затре град Содом и све околне градове и сву ону раван и све људе и стоку (Стари завет, Прва књига Мојсијева, 19. глава)
Како би
смо још боље увидели колико је овај противприродни содомски грех страшан и мрзак пред Богом, навешћемо вам и застрашујуће сведочење древног светог оца блаженог Јеронима, где он наводи да су сви они несрећни људи који су огрезли у содомском греху, у оној светој ноћи у којој се Спаситељ наш Исус Христос родио од Пречисте Дјеве Богородице, били по васцелом свету побијени огњем и муњама. Јер Извор чистоте Христос, када је пречистим Својим рођењем дошао на свет, није дозволио да се у свету, у часу Његовог рођења, нађе такав ужасни противприродни грех. 
Слушајући све ово, пази полноизопачениче, пази пребезакони грађанине савременог Содома (ЛГБТ)! Задрхти и згрози се душом и телом, да и тебе не постигне удео древних Содомљана, да и тебе изненада од Бога не погоди с'више муња и гром. Или да не нареди Бог да земља под тобом отвори уста своја и прогута те живога у Ад!
Ово се односи и на све оне који подржавају овај страшни богомрски грех. Јер, размислите логично
, шта би се десило са праведним Лотом да је он са подршком или макар толеранцијом гледао на противприродна безакоња својих суграђана? Но, он је чак понудио своје ћерке да их обесчасте, не би ли Содомљане само навео на мањи грех, на грех блудочинства! Да ли би га Бог спасао од ужасне истребљујуће казне града и грађана Содома да је био толерантан према содомском греху? Наравно да не! Зато браћо и сестре Београђани, и браћо и сестре Срби, покажимо своје ненасилно али отворено и јасно негодовање против суграђана Содомљана, који бестидно и без страха Божијег, својом јавном промоцијом проклетог содомског греха призивају на српску престоницу и на целу нашу земљу велики и неумољиви гнев Божији. Потоп библијских размера који је недавно задесио Србију само је блага опомена у односу на све оно што може да нас снађе, ако Парадом полних изопаченика отворимо пандорину кутију богомрске и душегубне бујице која ће потопити и ово мало духовних и моралних вредности које наш народ колико-толико чува. Омогућавање јавне промоције полне изопачености на улицама српске престонице само је први корак ка гнусном безакоњу несагледивих размера! Немојте да вас варају! Содомити се неће задовољити пробијањем „уличних барикада“. Слободни дефиле содомита главним улицама неке престонице није циљ сам по себи. То је само прелазни степеник. Као и свуда у „цивилизованом“ свету они ће после тражити од државе легализацију бракова, која подразумева и право на усвајања деце од стране истополних „брачних парова“, а то је зло какво земља до сада није видела. Зар наша деца на улицама морају да гледају јавни дефиле зла од кога дрхти небо, а које силом намеће нова тоталитарна и антихришћанска државна идеологија? Зар смо спремни да без икаквог отпора нашу Србију предамо окупацији таквих крајње деструктивних анти-вредности и да је тако понижену, прегажену и опогањену оставимо нашој деци? Ко нам даје право да тако нешто допустимо? Наша Светосавска православна вера? Свакако не! Вековне вредности народне честитости и чедности које су очували и нама ради будућих генерација на даље чување предали наши преци? Наравно не!
Ако је тако, онда је сваки Србин православац обавезан да содомским револуционарима каже своје гласно и часно НЕ! Содомити не смеју пробити „барикаде“ Светосавске Србије! Ко може и осећа се спремним нека изађе тога дана да на миран али отворен и директан начин искаже свој глас против, глас свога протеста, глас нетолеранције и гнушања према дрској јавној промоцији зла. Они пак који нису у могућности да јавно искажу неслагање, нека било којим гестом покажу своје негодовање поводом овог дана срамоте и дана призивања гнева Божијег на све нас.
И најважније: нека се свако тога дана у жалости и покајању искрено помоли пред дуготрпељивим Богом за избављење Београда од агресије Содомске револуције на његовим улицама. Помолимо се и за све оне који ово безумље подржавају и толеришу. Помолимо се и за несрећне полицајце који ће по задатку, већина њих и невољно, морати од свог народа да штите нешто тако гнусно, нешто од чега би заправо, по правди Божијој, управо они требало да чувају свој народ. Нека их само Господ уразуми, да не навуку како велики гнев Божији на наш народ и земљу. Није ли Србија довољно страдала због наших грехова и због грехова наших предака, који су прихватили насилно свргавање монархије и миропомазаника Божијег, да би као законита власт у Србији била успостављена крвава диктатура револуционара – безбожних комуниста? То проклетство траје и данас: па зар ћемо без коначног ослобађања од првог проклетства, и друго, ново, навући на наше главе и главе наших потомака
У недељу 28. септембра српски народ прво и пре свега мора да покаже своју верност Богу и светом Сави, као и свим нашим богољубивим прецима, и својим вековним хришћанским традицијама. Србија мора да прекине са безумним доказивањем верности лажним и изопаченим вредностима обезбожене Европе и ционистичке олигархије која хоће да овим чином дотуче последње остатке моралних хришћанских вредности наше напаћене Отаџбине. Прихватање одржавања содомске револуционарне параде од стране било које државе није само питање прихватања лажних антихришћанских вредности које нам намеће Нови Светски Поредак, него је то мистични чин својеврсне иницијације те земље и тог народа, који је раван одрицању од Христа. Ето због чега је важно рећи НЕ содомској револуцији!
Хришћанство није против мира и толеранције, али оно не може да подржи и толерише баш све.  „Треба љубити само добар мир, који има добар циљ и сједињује са Богом. А када се ради о очигледној безбожностиговоре Свети Оционда пре треба пристати на огањ и мач, без обзира на захтеве времена и власти, и уопште на све, само да се никако не прими зли квасац и да не дође до зближавања са злом“.
Најстрашније је – бојати се било чега више него Бога.
Призивам благослов Божији на сваки вид ненасилног и достојанственог протеста против ове нечувене јавне промоције зла и греха.
Позивам сва верна чеда Светосавске Српске Цркве да устану у одбрану добрих и богоугодних вредности традиционалне хришћанске породице.

Усрдно се молимо Господу да уразуми одговорне особе, које се по Његовим допуштењу, а ради наших грехова, данас налазе на власти у Србији да ову јавну богомрску глорификацију содомског греха за свагда прогласе апсолутно непожељном у Србији.
У славу Бога Оца и Сина и Светога Духа. Амин.
+Акакије, епископ Утешитељевски 

Нема коментара: