Позивамо све истинске синове и кћери наше Светосавске Српске Истински Православне Цркве, да својим прилозима, узидају себе и своје потомке у живи храм Тела Христовог, вечног и непролазног, и да тиме постану задужбинари попут Немањића светих и свих осталих ктитора српских. Позив је упућен свима да помогну од сувишка свога или од своје смирене лепте, да се реализује пројекат УТЕШИТЕЉЕВА– духовног центра СИПЦ и седишта Истински Православне епископије Утешитељевске. Сваки ваш труд Господ ће изобилно наградити, а при молитвама, непрестано ћете бити пред Богом помињани за спасење душа ваших и за живота и по упокојењу као ктитори и приложници ове нове светиње.

четвртак, 08. јануар 2015.

Рождество Христово - Утешитељево 2014.

На Утешитељеву, на Бадње вече, преосвећени владика Акакије је осветио и наложио Бадњак. После освећења и налагања Бадњака уз појање тропара "Рождество твоје" Раљу је обасјала светлост утешитељевског Бадњака и ватромета док је одјекивала снажна пуцњава и праскови петарди.
Сутрадан, на сам Божић владика Акакије Утешитељевски началствовао је празничном архијерејском Литургијом уз саслуживање јереја Јована, јереја Уроша и јерођакона Арсенија.Пред крај литургије присутној деци која су заједнички отпевала божићну песму „Божић, Божић благи дан“владика Акакије је уручио божићне пакетиће. 
Потом је уследила трпеза љубави на којој је владика изломио чесницу и поделио је свима присутнима.Божићна здравица српског четничког војводе Јована велебитског

Нема коментара: