Позивамо све православне хришћане на стојање у Истини, на покајну молитву и јединство око своје Свете Мајке – Светосавске Истински Православне Цркве. Духовни препород сваке људске душе и друштва у целини могућ је само кроз покајање и саборно учешће свих нас у Телу Христовом, у Коме дејствује Дух Свети – Дух Истине и Љубави. Губитак истинске саборности у друштву води ка губитку причасности Телу Христовом, ка губитку дејства благодати Духа Светога на то друштво. Благодатно дејство могуће је само кроз Истинску Цркву Христову. Схватајући то, савремени пали свет, руковођен непријатељем нашег Спасења, покушава да Истинску Цркву замени духовним сурогатима и лажним црквама. Стога за Православног Хришћанина ништа не може да буде важније од правог препорода кроз Истински Православну Цркву, чисту Невесту Христову, која чува верност свом Небеском Женику. Изван Цркве немогуће је истинско духовно исцељење и препород појединца и нације. Нека је од Христа Србији милост, а Христу од Србије слава и похвала на вјек вјека. Амин

понедељак, 05. јануар 2015.

ОТВОРЕНА ЦРКВЕНА ПРОДАВНИЦА НА УТЕШИТЕЉЕВУ


На недељу пред Божић - недељу Отаца преосвећени епископ Акакије Утешитељевски је после свете литургије осветио црквену продавницу смештену у новосаграђени звоник и тим освећењем продавница "Звоник" је отпочела свој рад.
У продавници "Звоник" могу се наћи разни наслови духовних књига, дечијих црквених сликовница и књижица као и националне монархистичке литературе. Поред кашираних икона ванредне израде украшених позлатом и ручно рађеним орнаментима или сребрним оковима ту су и тамјан, брикети, крстићи, моштаници, бројанице, ЦД - духовна музика, џепне иконице, показивачи... Продавница "Звоник" сигурно ће временом ширити асортиман своје понуде али већ сада на самом почетку понуда је већ на завидном нивоу.

Нема коментара: