Позивамо све истинске синове и кћери наше Светосавске Српске Истински Православне Цркве, да својим прилозима, узидају себе и своје потомке у живи храм Тела Христовог, вечног и непролазног, и да тиме постану задужбинари попут Немањића светих и свих осталих ктитора српских. Позив је упућен свима да помогну од сувишка свога или од своје смирене лепте, да се реализује пројекат УТЕШИТЕЉЕВА– духовног центра СИПЦ и седишта Истински Православне епископије Утешитељевске. Сваки ваш труд Господ ће изобилно наградити, а при молитвама, непрестано ћете бити пред Богом помињани за спасење душа ваших и за живота и по упокојењу као ктитори и приложници ове нове светиње.

понедељак, 05. јануар 2015.

ОТВОРЕНА ЦРКВЕНА ПРОДАВНИЦА НА УТЕШИТЕЉЕВУ


На недељу пред Божић - недељу Отаца преосвећени епископ Акакије Утешитељевски је после свете литургије осветио црквену продавницу смештену у новосаграђени звоник и тим освећењем продавница "Звоник" је отпочела свој рад.
У продавници "Звоник" могу се наћи разни наслови духовних књига, дечијих црквених сликовница и књижица као и националне монархистичке литературе. Поред кашираних икона ванредне израде украшених позлатом и ручно рађеним орнаментима или сребрним оковима ту су и тамјан, брикети, крстићи, моштаници, бројанице, ЦД - духовна музика, џепне иконице, показивачи... Продавница "Звоник" сигурно ће временом ширити асортиман своје понуде али већ сада на самом почетку понуда је већ на завидном нивоу.

Нема коментара: