Позивамо све истинске синове и кћери наше Светосавске Српске Истински Православне Цркве, да својим прилозима, узидају себе и своје потомке у живи храм Тела Христовог, вечног и непролазног, и да тиме постану задужбинари попут Немањића светих и свих осталих ктитора српских. Позив је упућен свима да помогну од сувишка свога или од своје смирене лепте, да се реализује пројекат УТЕШИТЕЉЕВА– духовног центра СИПЦ и седишта Истински Православне епископије Утешитељевске. Сваки ваш труд Господ ће изобилно наградити, а при молитвама, непрестано ћете бити пред Богом помињани за спасење душа ваших и за живота и по упокојењу као ктитори и приложници ове нове светиње.

недеља, 05. април 2015.

Улазак Господњи у Јерусалим и освећење новог звона


Празник Цвети - Улазак Господњи у Јерусалим на Утешитељеву прослављен је нарочито свечано јер су на празничној литургији саслуживала два архијереја преосвећени епископ Акакије Утешитељевски и преосвећени епископ Нектарије Шумадијски.

После свете архијерејске литургије освећено је ново звоно за новосаграђени утешитељевски звоник како би, по речима преосвећеног владике Акакија, Космај на Васкрс забрујао радосном звоњавом са утешитељевског звоника. Приложник звона је анонимни добротвор.Нема коментара: