Позивамо све православне хришћане на стојање у Истини, на покајну молитву и јединство око своје Свете Мајке – Светосавске Истински Православне Цркве. Духовни препород сваке људске душе и друштва у целини могућ је само кроз покајање и саборно учешће свих нас у Телу Христовом, у Коме дејствује Дух Свети – Дух Истине и Љубави. Губитак истинске саборности у друштву води ка губитку причасности Телу Христовом, ка губитку дејства благодати Духа Светога на то друштво. Благодатно дејство могуће је само кроз Истинску Цркву Христову. Схватајући то, савремени пали свет, руковођен непријатељем нашег Спасења, покушава да Истинску Цркву замени духовним сурогатима и лажним црквама. Стога за Православног Хришћанина ништа не може да буде важније од правог препорода кроз Истински Православну Цркву, чисту Невесту Христову, која чува верност свом Небеском Женику. Изван Цркве немогуће је истинско духовно исцељење и препород појединца и нације.

недеља, 19. август 2018.

Нови клирик Утешитељевске епархије Српске ИПЦ

Аксиос!
На празник Преображења Христовог 6/19 августа 2018, преосвећени Акакије епископ Утешитељевски примио је у састав клира утешитељевске епархије Српске ИПЦ свештеника Ивицу Калиновића са породицом и делом његове пастве.
Отац Ивица је као дугогодишњи свештенослужитељ екуменистичке Београдске патријаршије, епархије Браничевске, годинама испитивао савест на основу свештених канона и отачког предања, покушајући уједно да се уз манастир Рукумију бори изнутра против отпадништва у официјелној цркви, што се показало као јалова борба.


Када се коначно убедио да је остајање у општењу са екуменистичком јерархијом, безрасудно остајање на броду који тоне, донео је одлуку да прекине општење са архијерејима апостатама и да се присаједини оном делу малог стада Српске Цркве који већ преко 20 година истрајава у борби за очување отачког правоверја, Српској Истински Православној Цркви.
На светој архијерејској литургији, после херувимске песме, над оцем Ивицом, епископ Акакије је урадио чин хиротесије, тј. допуне или исправке хиротоније урађене од стране екумениста. Потом је као истински православни свештеник узео учешће у служењу литургије.


Оцу Ивици је привремено одређено место служења као други свештеник при утешитељевској епископији, до времена успостављања парохије о којој ће он преузети бригу као њен парох.


На трпези љубави размењене су честитке и поздрави са молитвеним жељама да Господ оцу Ивици, његовој породици и пастви пода духовну снагу за велики подвиг исповедништва, јер бити православним свештеником у време велике отпадије и јереси заиста захтева посебну Божију помоћ.

Отац Јован Ристић, отац Ивица Калиновић, преосвећени епископ Акакије, отац Зоран Бурсаћ
 и игуманија Ефросинија Новостјеничка
Помолимо се и ми да Господ пода оцу Ивици и свима онима који га прате духовну снагу да истрају на подвигу служења мученичкој Светосавској Цркви, на спасење народу српском и на чување залога отачког правоверја.
Аксиос! Достојан!

1 коментар:

о.Стефан је рекао...

Честитамо СИПЦ и епархији Утешитељево нову снагу у пастирском раду и мисији! Надам се скорој посети о. Ивице и његове породице нишкој СИПЦ парохији! АКСИОС!