Позивамо све православне хришћане на стојање у Истини, на покајну молитву и јединство око своје Свете Мајке – Светосавске Истински Православне Цркве. Духовни препород сваке људске душе и друштва у целини могућ је само кроз покајање и саборно учешће свих нас у Телу Христовом, у Коме дејствује Дух Свети – Дух Истине и Љубави. Губитак истинске саборности у друштву води ка губитку причасности Телу Христовом, ка губитку дејства благодати Духа Светога на то друштво. Благодатно дејство могуће је само кроз Истинску Цркву Христову. Схватајући то, савремени пали свет, руковођен непријатељем нашег Спасења, покушава да Истинску Цркву замени духовним сурогатима и лажним црквама. Стога за Православног Хришћанина ништа не може да буде важније од правог препорода кроз Истински Православну Цркву, чисту Невесту Христову, која чува верност свом Небеском Женику. Изван Цркве немогуће је истинско духовно исцељење и препород појединца и нације.

понедељак, 29. август 2022.

Празник Успења Пресвете Богородице, слава манастира Коштунићи

На дан Успења Пресвете Богородице, на живописним обронцима Равне Горе, у Светоуспенском манастиру - епископији Коштунићима прослављена је манастирска слава.

Светом архијерејском литургијом началствовали су преосвећени епископ Акакије Утешитељевски и настојатељ манастира Коштунићи преосвећени Нектарије, епископ шумадијски, уз саслуживање часног свештенства и уз присуство верног народа и ходочасника коштунићке светиње.

Током литургије епископ Нектарије је извршио чин хиротесије над јеромонахом Мелентијем Јаковљевићем (протосинђелом), који је током јуна месеца прешао из милешевске епархије екуменистичке Београдске патријаршије под архијерејски омофор СИПЦ.

После архијерејске литургије и освећења славског колача, уследила је трпеза љубави, на којој су подигнуте многобројне здравице.

Група свештенства, монаштва и верног народа предвођена епископом Акакијем, одмах после агапа, из Коштунића је отишла у Београд на протесну литију против одржавања содомске параде "EuroPride 2022". 

   
Аксиос!
Пресватаја Богородице спаси нас!

На протесној литији против одржавања содомске параде "EuroPride 2022"


Нема коментара: