Позивамо све православне хришћане на стојање у Истини, на покајну молитву и јединство око своје Свете Мајке – Светосавске Истински Православне Цркве. Духовни препород сваке људске душе и друштва у целини могућ је само кроз покајање и саборно учешће свих нас у Телу Христовом, у Коме дејствује Дух Свети – Дух Истине и Љубави. Губитак истинске саборности у друштву води ка губитку причасности Телу Христовом, ка губитку дејства благодати Духа Светога на то друштво. Благодатно дејство могуће је само кроз Истинску Цркву Христову. Схватајући то, савремени пали свет, руковођен непријатељем нашег Спасења, покушава да Истинску Цркву замени духовним сурогатима и лажним црквама. Стога за Православног Хришћанина ништа не може да буде важније од правог препорода кроз Истински Православну Цркву, чисту Невесту Христову, која чува верност свом Небеском Женику. Изван Цркве немогуће је истинско духовно исцељење и препород појединца и нације.

петак, 9. септембар 2022.

Указ поводом одржавања содомске манифестације “EuroPride 2022”

УКАЗ

Епископа Акакија Утешитељевског 
свештенству епископије Утешитељевске 

Драга у Христу Господу сабраћо-пастири!

Поводом одржавања најављене богомрске међународне содомске манифестације у нашем престоном граду Београду, под називом “EuroPride 2022”, која јавно слави и шири саблазан противприродног содомског греха (1. Мој. 18:20, 19:13), којег православна црква сматра најгорим од најгорих грехова, греха који још овде на земљи вапије за страшном и неумитном Божијом казном.

Позивамо на отпор содомском нашествију како нас не би снашао праведни гнев Божији због ових заиста богоборних и безаконих људи, због којих градови пропадају са свим својим становницима. Јер нас Свето Писмо учи да су због сличног безбожног понашања градови заиста пропали, заједно са свим људима у њима (1. Мој. 19).

Содомска манифестација „EuroPride 2022“ логични је след прогреса апостасије. Пуштали смо „домаће“ параде содомита да годинама уназад пркосе Богу и Светоме Сави. Није постојала народна воља да се та пошаст у корену сасече. Зато смо дочекали да ове године српска престоница и Богородичин град буде центар содомита за целу Европу. 

Од 12. до 18. септембра Београд ће преплавити хиљаде содомита из Европе и читавог света, које ће пратити на овим просторима никада виђено умножење содомског безакоња, промискуитета, перверзног разврата, оргија, мушке и женске проституције, педофилије, прљавштине, заразних болести, наркоманије, сексуалног насиља, дегенеративне моде и кореографије најбизарнијих содомијада из метропола већ одавно дехристијанизоване и содомизоване западне Европе.

17. септембар је дан када је најављен централни догађај  „EuroPride 2022“ у Београду, дан када ће се одржати содомска богопркосна шетња коју светогрдно називају парадом поноса

Овим указом налажемо да се од 11. септембра, дан Усековања главе светог Јована Претече, па све до 18. септембра, на дан праведних родитеља светог Претече, на свим богослужењима уведу молитвене прозбе 

ПРОТИВ НАШЕСТВИЈА СОДОМИТА

Такође, налажемо да се у овом периоду свакодневно и неизоставно произносе неки од одбрамбених молебана из свештеничких Требника против нашествија иноплеменика, јеретика, безбожника, агарјана, варвара, против црви и гусеница, против змија и скакаваца, против злих ветрова и поплава – с тим што ћете наведене нападаче или злокобне стихије заменити содомитима и у њих увести горе назначене јектеније.

Још налажемо свештенству, да се са што већим бројем верног народа прикључе свим општенародним протестима против содомске пошасти, нарочито 17. септембра на светог пророка Мојсеја Боговидца и Законодавца (датуми су назначени по грађанском календару).

Ове одбрамбене молитве које призивају помоћ Божију, како би се наш слабашни отпор богоборном Голијату претворио у Давидову победничку силу, нису упућене само против актуелне међународне содомске манифестације, већ против содомизације српства и свеколиког хришћанства. 

Ми се не молимо за мир, „лош мир (помирење са злом), како каже Златоусти, кога искорењује само добро непријатељство (непријатељство према злу), које је једино кадро да донесе и утврди истински мир Христов (Мт. 10:34). Не молимо се за проналажење компромиса са содомским злом, већ за његово искорењење, јуридичко - етичку нормативизацију, која не значи ништа друго, до одлучну и непорециву репатологизацију и рекриминализацију содомије у сваком њеном парафиличном облику који у себи садржи бесконачни акроним LGBTQ+.

У Манастиру Утешитељево,

9. септембра, на преп. Пимена Великог

+ Епископ Акакије Утешитељевски


Повезани текст: Ни по Вашингтону, ни по Бриселу, већ по правди Бога истинога

Нема коментара: