Позивамо све православне хришћане на стојање у Истини, на покајну молитву и јединство око своје Свете Мајке – Светосавске Истински Православне Цркве. Духовни препород сваке људске душе и друштва у целини могућ је само кроз покајање и саборно учешће свих нас у Телу Христовом, у Коме дејствује Дух Свети – Дух Истине и Љубави. Губитак истинске саборности у друштву води ка губитку причасности Телу Христовом, ка губитку дејства благодати Духа Светога на то друштво. Благодатно дејство могуће је само кроз Истинску Цркву Христову. Схватајући то, савремени пали свет, руковођен непријатељем нашег Спасења, покушава да Истинску Цркву замени духовним сурогатима и лажним црквама. Стога за Православног Хришћанина ништа не може да буде важније од правог препорода кроз Истински Православну Цркву, чисту Невесту Христову, која чува верност свом Небеском Женику. Изван Цркве немогуће је истинско духовно исцељење и препород појединца и нације.

уторак, 8. новембар 2022.

Руска Црква и совјетска сатанократија


Катакомбни прибор за служење свете литургије и катакомбни мини иконостас нацртан графитном оловком

Предлажемо пажњи читаоца интернет странице Утешитељево једно заиста вредно сведочанство које је пре десет година забележио владика Акакије приликом његове посете Русији. Ради се о ексклузивним фотографијама са веома ретке изложбе под називом „Руска Црква и Совјетска власт“ одржане у Москви током новембра и децембра месеца 2012. године у Централном државном музеју савремене историје Русије (бивши Музеј револуције). 
Изложба коју је посетио и својим фотографијама овековечио владика Акакије, сликовито приказује сву страхоту совјетске сатанократије и Руске Цркве која је услед љутих прогона била принуђена да сиђе у илегалу катакомбног служења. Поред агресивне антирелигиозне пропаганде ту су и сведочанства о масовним крвавим прогонима Руске Православне Цркве у периоду од Октобарске револуције до Другог светског рата. Приказана су сведочанства о рушењу и скрнављењу безбројних православних храмова и манастира, одузимању црквене имовине, подвргавању свенародном јавном изругивању и уништавању већине светих моштију као и многе друге незамисливе страхоте јудеобољшевичког богоборног режима.


Оригинални рукописи двојице великих исповедника Истинског Православља: Серафима Угљическог и Јосифа Петроградског
Минијатурна света Плаштаница коју је својеручно, ради катакомбних богослужења направио свети Јосиф Петроградски
Катакомбни антиминс освећен свештеномучеником Лаврентијем Белахњинским
Катакомбни богослужбени предмети.
Горе: две округле жице представљају круне (венце) за венчање
Омофор и епитрахиљ истински-православног свештеномученика Серафима Звездинског

Изложба сведочи о херојском супротстављању Руске Цркве богоборној власти, о њеном непристајању на компромисе и сарадњу са бољшевицима, као и о исповедничком подвигу силаска у катакомбе главних актера овог херојског отпора св. Јосифа Петроградског, Серафима Звездинског и многих других свештеномученика и исповедника Руске Катакомбне Цркве који су били прогоњени, мучени и убијани само због једне кривице – припадности тзв. контрареволуционарној организацији „Истински Православна Црква“.

На овој изложби могли су се видети лични предмети како самих свештеномученика тако и њихових гонитеља-џелата. Поред богослужбених предмета, ту су и рукописи, оригинални документи, униформе, оружије, плакати...

Нажалост, пошто је изложбу организовала Московска Патријаршија, са истинским исповедницима и свештеномученицима помешани су и страдалници из редова сергијанаца – нарочито они који су прелешћени Стаљиновом послератном "обновом" патријаршије признали лжепатријарха Сергија и пошли на компромисе и сарадњу са богоборном, милитантном антихришћанском влашћу, као што су епископи Атанасије Сахаров и Лука Војно-Јасеницки.

У сваком случају, изложба је драгоцена јер кроз оригиналне предмете веома упечатљиво показује страхоту прогона и у условима прогона живот Руске Цркве сатеране у благодатне услове катакомбног исповедничког и мученичког битисања.

Чланска карта совјетске организације Савеза борбених безбожника (С.В.Б.)

Пропагандни летак С.В.Б.-а

Безбожничка "шоља", направљена од светог Путира, коју су поносно користили чланови С.В.Б. 

Совјетске амасовно распрострањиване антирелигиозне публикације

Совјетске дневне новине "Безбожник" које су излазиле у милионском тиражу

Совјетски месечни магазин "Борбени атеизам"

Божићни совјетски плакат: "Уместо Божића организовани дан рада!"

Илустрације које су пратиле изложбу: гонитељи, затвори...
Пиштољ Јуровског - један од пиштоља којим је убијена Царска породица Романових
Јуровски је овај пиштољ као Совјетску реликвију свечано предао у музеј Револуције на десетогодишњицу Октобарске револуције

Нема коментара: