Позивамо све православне хришћане на стојање у Истини, на покајну молитву и јединство око своје Свете Мајке – Светосавске Истински Православне Цркве. Духовни препород сваке људске душе и друштва у целини могућ је само кроз покајање и саборно учешће свих нас у Телу Христовом, у Коме дејствује Дух Свети – Дух Истине и Љубави. Губитак истинске саборности у друштву води ка губитку причасности Телу Христовом, ка губитку дејства благодати Духа Светога на то друштво. Благодатно дејство могуће је само кроз Истинску Цркву Христову. Схватајући то, савремени пали свет, руковођен непријатељем нашег Спасења, покушава да Истинску Цркву замени духовним сурогатима и лажним црквама. Стога за Православног Хришћанина ништа не може да буде важније од правог препорода кроз Истински Православну Цркву, чисту Невесту Христову, која чува верност свом Небеском Женику. Изван Цркве немогуће је истинско духовно исцељење и препород појединца и нације.

уторак, 10. април 2012.

Насут пут за доњи ниво Утешитељева

У другом плану, иза новосаграђене колибе, шлепер истовара земљу
Крајем прошле недеље отпочело насипање пута за доњи ниво Утешитељева. Свеукупно је истоварено четрдесетак шлепера земље. У овим пословима учествовало је неколико разних машина као и цела екипа радника.

Насипање овог пута веома је важно јер се до сада на доњи ниво Утешитељева могло сићи само пешке. Овај пут, осим што ће повезати горњи и доњи ниво Утешитељева, учиниће доњи ниво потпуно приступним за машине и возила, те на такав начин отворити могућност да се у будућности и на доњем нивоу може нормално живети и градити.

Отац Максим усмерава машине

Било је ту доста посла и за багер
Булдожер гура насуту земљу
Отац Максим са екипом врсних радника


Узгред, израда горњег пута убрзано напредује. Све припреме за асфалтирање су готове. 

1 коментар:

ЈОВАН БАТАЈНИЧКИ је рекао...

Лепо је и радосно видети сва та многобројна лица која на свој начин и лични допринос учествују у остварењу једног изузетног пројекта какав је УТЕШИТЕЉЕВО. Верујем да многи нису свесни значаја који ће овај духовни центар у будућности имати за српски народ и његову духовну и црквену обнову.